gotowana kiełbasa mleczna

w naturalności domowej kiełbasy będziesz pewien! Bardzo lubię przepisy kulinarne różnych domowych kiełbas. Moja rodzina jest już tak przyzwyczajona do kiełbasy w domu, że praktycznie nie rozpoznaje zakupu. Dzisiaj powiem Ci, jak możesz ugotować pyszną kiełbasę mleczną.
Anastasiya╬Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 10 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 26 % 7 g
154 kcal
IG: 43 / 0 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

białe mięso z kurczaka należy zmielić na owsiankę z czosnkiem. Aby to zrobić, lepiej wziąć Blender. I posyp przyprawami. Używam moich ulubionych: mielonego pieprzu, suchych przypraw do kurczaka. I pokrój polędwicę wieprzową w małe kostki.

wymieszaj mięso ze sobą, wlej mleko zmieszane ze skrobią (lepiej wziąć zimne mleko). Zetrzyj buraki na drobnej tarce i wyciśnij z niej cały sok przez gazę. Dodaj sok do mięsa mielonego. Dobrze wymieszaj.

teraz powstałą masę można umieścić w grubej plastikowej torbie i owinąć, aby uzyskać kształt "kiełbasy". Dodatkowo pakiet musi być owinięty nitkami, aby się nie rozdzielił. Możesz zrobić dwie torby, jeśli nie zmieści się w jednym farszu.

podgrzej garnek z wodą, poczekaj, aż się zagotuje i opuść kiełbasę do ugotowania. Zajmie to niecałą godzinę. Ogień powinien być słaby.

gdy kiełbasa mleczna dobrze się zagotuje, wyjmij go z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Dopiero potem rozpakuj, przenieś do innego opakowania, trzymaj trochę w lodówce, aby kiełbasa stała się zimna, a dopiero potem pokrój i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy