skład / składniki
gotowanie krok po kroku
białe mięso z kurczaka należy zmielić na owsiankę z czosnkiem. Aby to zrobić, lepiej wziąć Blender. I posyp przyprawami. Używam moich ulubionych: mielonego pieprzu, suchych przypraw do kurczaka. I pokrój polędwicę wieprzową w małe kostki.
wymieszaj mięso ze sobą, wlej mleko zmieszane ze skrobią (lepiej wziąć zimne mleko). Zetrzyj buraki na drobnej tarce i wyciśnij z niej cały sok przez gazę. Dodaj sok do mięsa mielonego. Dobrze wymieszaj.
teraz powstałą masę można umieścić w grubej plastikowej torbie i owinąć, aby uzyskać kształt "kiełbasy". Dodatkowo pakiet musi być owinięty nitkami, aby się nie rozdzielił. Możesz zrobić dwie torby, jeśli nie zmieści się w jednym farszu.
podgrzej garnek z wodą, poczekaj, aż się zagotuje i opuść kiełbasę do ugotowania. Zajmie to niecałą godzinę. Ogień powinien być słaby.
gdy
kiełbasa mleczna
dobrze się zagotuje, wyjmij go z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Dopiero potem rozpakuj, przenieś do innego opakowania, trzymaj trochę w lodówce, aby kiełbasa stała się zimna, a dopiero potem pokrój i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g