skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Posiekaj Ogórek w półokrągłe plasterki.
Krok 3:
Podobnie jak pomidory.
Krok 4:
Obrane, marchewki i jabłka pokroić w paski o długości około 3 cm.
Krok 5:
Przygotowane warzywa wkładamy do salaterki i wysyłamy do lodówki. Gotowany filet z dorsza kroimy na kawałki według liczby porcji (mam 2 porcje), wkładamy do talerza, posypujemy sokiem z cytryny i usuwamy w zimne miejsce.
Krok 6:
Serwujemy sałatkę. Przed podaniem dodaj warzywa i polej sosem sojowym, a następnie ułóż je na zielonych liściach sałaty (spłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym). Na sałatkę warzywną układamy kawałki ryby posypane posiekanym selerem i czarnym pieprzem. Udekoruj zielenią.
Krok 7:
Sałatka rybna z gotowanego dorsza jest gotowa, smacznego! Sałatka bardzo jasna w smaku! Soczysty, niezwykły, oryginalny! Na pewno będzie hitem na każdym stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g