skład / składniki
gotowanie krok po kroku
bierzemy dowolną fasolę, ale lubię bardziej czerwoną, włóż ją na noc, pozwól jej pęcznieć, a następnie ugotuj. Musimy również gotować warzywa w mundurze. To ziemniaki, buraki i marchewki. Po przygotowaniu zdejmij skórę i pokrój na małe kwadraty. Oczywiście ilość składników, które wskazałem, to wszystko w przybliżeniu. Na przykład uwielbiam, gdy winegret ma więcej buraków i marchewki, okazuje się słodki, a inni lubią rzucać ziemniakami. Następnie musimy pokroić cebulę i kiszony ogórek, możesz też marynować, ale żeby był kwaśny. Dodaję go na samym końcu i do smaku. Teraz wymieszaj warzywa z kiszoną kapustą, fasolą i polej olejem słonecznikowym. Chcę dać jeszcze jedną małą radę. Jeśli przygotowujesz tę sałatkę dla gości, nie dodawaj cebuli, ponieważ jeśli trochę się odstawia, winegret staje się nieco gorzki. A jeśli tylko dla Twojego gospodarstwa domowego na obiad i wiesz, co zjedzą wieczorem, to oczywiście pokrój, ponieważ cebula jest bardzo przydatna.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Fasola biała - 102 kcal/100g