skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ten bardzo prosty i niedrogi przepis kulinarny spodoba się Tobie i Twoim bliskim!
przed rozpoczęciem pracy należy ugotować ziemniaki, marchew i buraki.
sałatkę należy robić warstwami, nie mieszać! Warstwy układają się na szerokim talerzu!
1 warstwa-zetrzyj 1 ziemniaka na grubej tarce;
2 warstwa-na grubej tarce wcieramy 75 gr. kiełbasy gotowane;
3 warstwa-pokrój 1 cebulę;
4 warstwa-polej wszystko majonezem (niezbyt grubą warstwą);
5 warstwa-oczyść ½ granatu i ułóż warstwę;
6 warstwa-zetrzyj marchewki na grubej tarce;
7 warstwa-zetrzyj buraki na grubej tarce;
8 warstwa-posmaruj trochę śmietaną;
9 warstwa-zetrzyj 1 ziemniaka na grubej tarce;
10 warstwa-na grubej tarce wcieramy 75 gr. kiełbasy gotowane;
11 warstwa-pokrój 1 cebulę;
12 warstwa-polej wszystko majonezem i śmietaną;
13 warstwa-rozłóż ziarna granatu na wierzchu.
nasza sałatka "Czerwony Kapturek" jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g