skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kremlowskie mięso w powolnej kuchence? Przygotuj produkty według listy. Możesz wziąć nie tylko wołowinę, ale także każde inne mięso. Co więcej, możesz wybrać z dowolnej części tuszu do rzęs, nawet najtrudniejszej - to główna cecha przepisu. Mam podudzie wołowe z żyłkami, ale nadal było miękkie i soczyste. Lepiej wyjąć masło z lodówki - wygodniej będzie je pokroić. Weź ciepłą, butelkowaną lub filtrowaną wodę.
Krok 2:
Opłucz mięso pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem pokrój mięso w poprzek włókien na duże kawałki. Opłucz cebulę, obierz. Pokrój cebulę w półpierścienie. Schłodzone masło pokroić w kostkę. Włóż pokrojone mięso wołowe do miski multicookera, połóż posiekaną cebulę i kawałki masła na wierzchu.
Krok 3:
Wlej ciepłą wodę do miski wolnowaru. Umieść miskę w powolnej kuchence, zamknij pokrywkę. Włącz tryb "gaszenie" na około 1 godzinę. Określ dokładny czas za pomocą swojej techniki. Dusić mięso bez otwierania pokrywek. Nie trzeba dodawać dużo wody, mięso Da również sok.
Krok 4:
Obierz czosnek, opłucz i drobno posiekaj. Po godzinie duszenia otwórz pokrywkę multicookera, dodaj posiekany czosnek, sól, cukier, ocet. Wszystko dokładnie wymieszaj. Włącz powolną kuchenkę w trybie "duszenie" przez kolejne 1 godzinę. Kontynuuj duszenie bez otwierania pokrywek. Jeszcze raz przypominam: skup się na swojej technice, twój czas może być inny niż mój.
Krok 5:
Gotowe mięso jest miękkie, łatwo rozkłada się na włókna. A co najważniejsze, jest bardzo aromatyczny i soczysty, smakuje jak gotowy gulasz lub mięso z sosem z gastronomii. Podawaj wołowinę w Kremlu na gorąco. To uniwersalne danie, nadaje się do każdego przystawki: makaronu, ryżu, ziemniaków, warzyw. Miałem mięso na obiad z puree ziemniaczanym-zjadłem wszystko! Mogę polecić takie mięso do jedzenia dla niemowląt.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
wołowinę można zastąpić dowolnym innym rodzajem mięsa, które lubisz najbardziej. Należy jednak pamiętać, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Wieprzowina i jagnięcina są zwykle grubsze niż wołowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk są chudsze. W tym przypadku czas gotowania zależy nie tylko od rodzaju mięsa, ale także od tego, jaka część tuszy jest używana i jak stare lub Młode jest mięso.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g