skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mieszankę kapusty z kiełbaskami? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Jakie kiełbaski lepiej wziąć? Do przepisu nadają się dowolne ulubione kiełbaski. Użyłam kurczaka. Jeśli masz dostępne pomidory sezonowe, umieść je na liście składników. Z nimi solanka okaże się bardziej soczysta i delikatna.
Krok 2:
Opłucz kapustę pod bieżącą wodą. Usuń zewnętrzne arkusze. Często mają uszkodzenia i wady. Pokrój kapustę w paski o średniej grubości. Metoda cięcia może być dowolna. Jeśli pokroisz główkę kapusty na małe kostki, czas gotowania ulegnie zmianie.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej niewielką ilość bezwonnego oleju roślinnego (2-3 łyżki stołowe), wyślij kapustę do smażenia przez minutę lub dwie. Dodaj szczyptę soli, wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod zamkniętą pokrywką przez 15-20 minut.
Krok 4:
W tym czasie obierz cebulę i marchewkę, opłucz i osusz papierowymi serwetkami. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewkę na grubej tarce.
Krok 5:
Na innej patelni usmażyć cebulę i marchewkę na oleju roślinnym. Gotuj, aż warzywa będą miały złoty odcień.
Krok 6:
Dodaj keczup lub koncentrat pomidorowy, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka sekund. Jeśli używasz pomidora i czosnku, dodaj je na tym etapie do patelni. Obierz czosnek. Opłucz pomidora i szczypiorek w czystej wodzie, posiekaj i wyślij do smażenia. Użyłem jednego średniej wielkości pomidora i 4-5 żółtych wiśni. Pozostaw patelnię z pomidorami na małym ogniu przez 5-7 minut, aby warzywa się dusiły.
Krok 7:
Obierz kiełbaski. Pokrój w koła o średniej grubości.
Krok 8:
Wyślij kiełbaski i smażenie warzyw na patelnię z kapustą. Wszystko bardzo dobrze wymieszaj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 do 20 minut (aż wszystkie składniki będą gotowe).
Krok 9:
Spróbuj gotowej mieszanki soli. W razie potrzeby dodaj sól.
Krok 10:
Posyp gotowe danie świeżymi ziołami, drobno posiekanymi i zaoferuj każdemu zmielony czarny pieprz na talerzu.
smacznego!
jak łatwo zdjąć skórkę z pomidorów? Umyj je, wykonaj nacięcia na krzyż ostrym nożem. Zanurz we wrzącej wodzie na 1-2 minuty. Wyjmij, lekko ostudź i zdejmij skórkę.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
keczup w tym przepisie można zastąpić koncentratem pomidorowym, pomidorami we własnym soku lub świeżymi pomidorami. Umieść wybrany składnik do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g