skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Lepiej jest użyć młodej kapusty-danie wyjdzie bardziej soczyste. Usuwamy z niego górne arkusze, dzielimy je na dwie części, a następnie siekamy każdą część nożem do pnia. Obieramy i pocieramy marchewki na grubej tarce - mam jedną dużą marchewkę na 150 gramów. Obierz cebulę i drobno posiekaj - mam jedną dużą cebulę na 100 gramów. Wszystkie warzywa są gotowe.
Krok 2:
Włącz Multicooker w trybie "smażenia" przez 20 minut - domyślnie mam tylko 20 minut, więc nie zmieniłem czasu. Następnie wlej olej roślinny do miski i pozwól mu się rozgrzać przez 2 minuty, aby mięso się nie przykleiło. Następnie rozłóż skrzydełka z kurczaka i smaż z każdej strony przez 8-9 minut. W sumie ten proces zajmie 20 minut. Zamiast skrzydeł możesz wziąć udka, uda lub połowę kurczaka na 300 gramów.
Krok 3:
Wlej marchewkę i cebulę, wymieszaj i gotuj w trybie przez kolejne 10 minut, również mieszając, aż do sygnału końca tego etapu procesu. Marchew i cebula są dobrze przyprawione.
Krok 4:
Wlej kapustę i wszystko dobrze wymieszaj dużą drewnianą łyżką lub drewnianą szpatułką, aby nie uszkodzić nieprzywierającej powłoki miski multicookera. Włączamy tryb "gaszenie" i zmieniamy czas (domyślnie mam 1 godzinę) na 20 minut.
Krok 5:
10 minut po rozpoczęciu duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i dodaj sól - możesz najpierw dodać 1 łyżeczkę, a następnie wymieszać, aby spróbować i jeśli coś posolić. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut podczas mieszania. Jeśli Multicooker wyłączy się, ponieważ jest mało płynu, dodaj trochę wody - musiałem to zrobić, ponieważ Multicooker wyłączał się.
Krok 6:
Podczas procesu gotowania możesz zamknąć pokrywę lub nie możesz jej zamknąć, a jeśli nadal ją zamkniesz, upewnij się, że zawór parowy jest otwarty.
gotuj to danie tak często, jak chcesz - jest całkowicie nieopłacalne i bardzo smaczne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g