skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak dusić kiszoną kapustę z mięsem w powolnej kuchence? Przygotuj wszystko, czego potrzebujesz na liście. Do przepisu użyłem kawałka szyi wieprzowej, z nim gotowe danie okazało się szczególnie soczyste. Możesz wziąć dowolną część zwierzęcia. Jeśli masz zamrożony kawałek wieprzowiny, należy go najpierw rozmrozić.
Krok 2:
Pokrój wieprzowinę w małe kostki, około 1 cm na 1 cm.
Krok 3:
Obierz cebulę i marchewkę, opłucz i osusz papierowymi serwetkami. Pokrój cebulę w półpierścienie lub kostki. Zetrzyj marchewki na tarce z dużymi zębami.
Krok 4:
Ustaw powolną kuchenkę na tryb "pieczenia" lub "smażenia". Gdy miska się nagrzeje, wlej do niej niewielką ilość oleju roślinnego. Wyślij cebulę i marchewkę do smażenia. Gotuj, mieszając, aż cebula będzie lekko przezroczysta.
Krok 5:
Dodaj wieprzowinę do smażenia. Od czasu do czasu mieszając smażyć przez 15-20 minut.
Krok 6:
Wrzuć kapustę do durszlaka i opłucz w czystej zimnej wodzie.
Krok 7:
Pokrój pomidory na małe kliny lub kostki. W razie potrzeby usuń skórkę z pomidorów. Aby to zrobić, zalej pomidory wrzącą wodą, pozostaw na minutę, a następnie spuść wodę. Następnie usuń skórę. Nawiasem mówiąc, pomidory można zastąpić pastą pomidorową lub pomidorami we własnym soku.
Krok 8:
Do mięsa dodaj czosnek, posiekany niezbyt drobno, ulubiony suchy zioła lub przyprawy. Wyciśnij kapustę z wody i wyślij razem z pomidorami do miski Multicooker.
Krok 9:
Dodaj liść laurowy, sól do smaku. Jeśli masz pomidory poza sezonem, dodaj szczyptę cukru, a następnie smak gotowego dania okaże się bardziej zrównoważony. Wlej około 50 ml. wrzącej wody i wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz dodać trochę więcej wody, w zależności od soczystości pomidorów.
Krok 10:
Zamknij garnek pokrywką, ustaw tryb "duszenie" i pozostaw do ugotowania (1 godzina). Dwa do trzech razy podczas gotowania wymieszaj kapustę z mięsem. Skoncentruj się na funkcjach swojej powolnej kuchenki.
Krok 11:
Gotowe! Podczas serwowania podawaj każdemu na talerzu zmielony czarny pieprz.
kapusta kiszona jest inna: zbyt kwaśna, miękka lub chrupiąca. Dlatego przed przystąpieniem do gotowania kapustę należy najpierw namoczyć w zimnej wodzie lub ugotować (jeśli kapusta jest twarda i chrupiąca).
smacznego!
w przypadku tego przepisu nie ma znaczenia, z której części tuszy wybrać mięso, ponieważ podczas gotowania nadal będzie miękkie.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g