kapusta kiszona z mięsem duszona w powolnej kuchence

najsmaczniejsze, obfite, łatwe do przygotowania danie na lunch! Apetyczna i niesamowicie smaczna kapusta kiszona z mięsem duszona w powolnej kuchence jest idealna na codzienną rodzinną ucztę. Jest przygotowywany z prostych produktów. Wieprzowinę można zastąpić kurczakiem, wołowiną, kiełbasą lub kiełbasą!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 6 g
tłuszcze 53 % 10 g
węglowodany 16 % 3 g
122 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak dusić kiszoną kapustę z mięsem w powolnej kuchence? Przygotuj wszystko, czego potrzebujesz na liście. Do przepisu użyłem kawałka szyi wieprzowej, z nim gotowe danie okazało się szczególnie soczyste. Możesz wziąć dowolną część zwierzęcia. Jeśli masz zamrożony kawałek wieprzowiny, należy go najpierw rozmrozić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój wieprzowinę w małe kostki, około 1 cm na 1 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i marchewkę, opłucz i osusz papierowymi serwetkami. Pokrój cebulę w półpierścienie lub kostki. Zetrzyj marchewki na tarce z dużymi zębami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ustaw powolną kuchenkę na tryb "pieczenia" lub "smażenia". Gdy miska się nagrzeje, wlej do niej niewielką ilość oleju roślinnego. Wyślij cebulę i marchewkę do smażenia. Gotuj, mieszając, aż cebula będzie lekko przezroczysta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj wieprzowinę do smażenia. Od czasu do czasu mieszając smażyć przez 15-20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wrzuć kapustę do durszlaka i opłucz w czystej zimnej wodzie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój pomidory na małe kliny lub kostki. W razie potrzeby usuń skórkę z pomidorów. Aby to zrobić, zalej pomidory wrzącą wodą, pozostaw na minutę, a następnie spuść wodę. Następnie usuń skórę. Nawiasem mówiąc, pomidory można zastąpić pastą pomidorową lub pomidorami we własnym soku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do mięsa dodaj czosnek, posiekany niezbyt drobno, ulubiony suchy zioła lub przyprawy. Wyciśnij kapustę z wody i wyślij razem z pomidorami do miski Multicooker.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj liść laurowy, sól do smaku. Jeśli masz pomidory poza sezonem, dodaj szczyptę cukru, a następnie smak gotowego dania okaże się bardziej zrównoważony. Wlej około 50 ml. wrzącej wody i wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz dodać trochę więcej wody, w zależności od soczystości pomidorów.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zamknij garnek pokrywką, ustaw tryb "duszenie" i pozostaw do ugotowania (1 godzina). Dwa do trzech razy podczas gotowania wymieszaj kapustę z mięsem. Skoncentruj się na funkcjach swojej powolnej kuchenki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowe! Podczas serwowania podawaj każdemu na talerzu zmielony czarny pieprz.

kapusta kiszona jest inna: zbyt kwaśna, miękka lub chrupiąca. Dlatego przed przystąpieniem do gotowania kapustę należy najpierw namoczyć w zimnej wodzie lub ugotować (jeśli kapusta jest twarda i chrupiąca). 

smacznego!

w przypadku tego przepisu nie ma znaczenia, z której części tuszy wybrać mięso, ponieważ podczas gotowania nadal będzie miękkie.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy