skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby ugotować mięso w wolnym szybkowarze, potrzebujemy 35 minut, podczas gdy w garnku na kuchence gotuje się przez 2 godziny. Więc bierzemy wieprzowinę, łopatka jest dobra. Mięso myjemy i suszymy. Obierz cebulę i marchewkę i umyj. Każdy majonez nadaje się do mięsa, zarówno tłustego, jak i sałatkowego. Aby uzyskać nasycenie smaku i aromatu, weź pół szklanki solanki ogórkowej z pikli, a nie marynaty, a sól, przyprawy i przyprawy nie są potrzebne, możesz tylko liść laurowy.
Krok 2:
Pokrój mięso na kawałki, jak na gulasz.
Krok 3:
Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.
Krok 4:
Pokrój marchewki w kostkę.
Krok 5:
Przygotowane produkty-mięso, cebula, marchew – wkładamy do miski Multicooker-Szybkowar.
Krok 6:
Dodaj majonez i sól do miski.
Krok 7:
Mięso z warzywami i majonezem dobrze zagniatamy, lekko mieszając, lepiej rękami, a nie łyżką.
Krok 8:
Wlej solankę do miski z mięsem i warzywami w majonezie, włóż liść laurowy.
Krok 9:
Zainstaluj miskę w Multicooker-szybkowar i zamknij ją pokrywką.
Krok 10:
Włącz Multicooker-szybkowar w trybie gotowania mięsa przez 35 minut.
Krok 11:
Po sygnale Multicooker-Szybkowar o zakończeniu gotowania, podnieś zawór bezpieczeństwa, aby para wypłynęła, a ciśnienie spadło.
Krok 12:
Po wyjściu pary podnosimy pokrywkę-mięso jest gotowe.
Krok 13:
Podawaj gulasz w gorącym sosie do dowolnego przystawki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g