mięso duszone w szybkowarze wolnowarowym

delikatne, bardzo smaczne mięso w sosie majonezowym gotuje się tylko przez 35 minut. W przeciwieństwie do duszenia w garnku na kuchence, w powolnym szybkowarze i gotowaniu mięsa zajmuje znacznie mniej czasu, a płyn się nie zagotuje. Mięso w powolnym szybkowarze okazuje się soczyste, w bardzo smacznym sosie majonezowym.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 60 % 15 g
węglowodany 8 % 2 g
170 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby ugotować mięso w wolnym szybkowarze, potrzebujemy 35 minut, podczas gdy w garnku na kuchence gotuje się przez 2 godziny. Więc bierzemy wieprzowinę, łopatka jest dobra. Mięso myjemy i suszymy. Obierz cebulę i marchewkę i umyj. Każdy majonez nadaje się do mięsa, zarówno tłustego, jak i sałatkowego. Aby uzyskać nasycenie smaku i aromatu, weź pół szklanki solanki ogórkowej z pikli, a nie marynaty, a sól, przyprawy i przyprawy nie są potrzebne, możesz tylko liść laurowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso na kawałki, jak na gulasz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój marchewki w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotowane produkty-mięso, cebula, marchew – wkładamy do miski Multicooker-Szybkowar.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj majonez i sól do miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mięso z warzywami i majonezem dobrze zagniatamy, lekko mieszając, lepiej rękami, a nie łyżką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej solankę do miski z mięsem i warzywami w majonezie, włóż liść laurowy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zainstaluj miskę w Multicooker-szybkowar i zamknij ją pokrywką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włącz Multicooker-szybkowar w trybie gotowania mięsa przez 35 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po sygnale Multicooker-Szybkowar o zakończeniu gotowania, podnieś zawór bezpieczeństwa, aby para wypłynęła, a ciśnienie spadło.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po wyjściu pary podnosimy pokrywkę-mięso jest gotowe.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Podawaj gulasz w gorącym sosie do dowolnego przystawki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g

Podobne przepisy