skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj niezbędne produkty na liście, obierz ziemniaki, marchewkę i cebulę, umyj wątróbkę drobiową.
Krok 2:

Wątróbkę drobiową kroimy na małe kawałki.
Krok 3:

Wlej olej roślinny do rondla z grubym dnem, podgrzej go i włóż wątrobę do rondla. Smażyć kawałki wątroby na średnim ogniu, mieszając przez dwie minuty.
Krok 4:

W międzyczasie pokrój cebulę na ćwiartki.
Krok 5:

Dodaj posiekaną cebulę na patelnię do wątróbki drobiowej, wymieszaj i smaż przez kolejne pięć minut na średnim ogniu.
Krok 6:

Podczas smażenia wątroby z cebulą pokrój marchewkę w drobną kostkę.
Krok 7:

Następnie wlej posiekaną marchewkę na patelnię, dodaj sól i przyprawy i wymieszaj. Kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut.
Krok 8:

Następnie pokrój ziemniaki w dużą kostkę.
Krok 9:

Rozłóż pokrojone ziemniaki na patelni.
Krok 10:

Wlej ziemniaki z wątróbką do garnka z bulionem, włóż liść laurowy.
Krok 11:

Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki na patelni, zagotuj, zmniejsz ogień i przykryj patelnię pokrywką. Dusić przez 20 minut.
Krok 12:

Pod koniec duszenia drobno posiekaj warzywa.
Krok 13:

Wlej posiekane warzywa na patelnię i wymieszaj.
Krok 14:

Duszone ziemniaki z wątrobą są gotowe, wyłącz ogień.
Krok 15:

Duszone ziemniaki z wątrobą natychmiast podawaj na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g




