cukinia duszona w śmietanie w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Pokrój cukinię na grube półpierścienie
Krok 3:
Pokrój cebulę w półpierścienie
Krok 4:
Włącz Multicooker w tryb "smaż" i smaż cebulę na oleju roślinnym, aż będzie lekko złoty.
Krok 5:
Dodaj cukinię i kontynuuj smażenie na złoty kolor, a następnie włącz tryb "duszenie", sól, pieprz i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10-15 minut. Bardzo ważne jest, aby nie prześwietlać, aby cukinia nie zamieniła się w owsiankę.
Krok 6:
Następnie dodaj śmietanę zmieszaną ze skrobią i ponownie zagotuj.
Krok 7:
W międzyczasie posiekaj zielenie.
Krok 8:
Dodaj zioła i czosnek przeciśnięty przez prasę. Danie gotowe :)
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g