duszony bakłażan z ziemniakami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować do gotowania.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę i smaż na patelni na złoty kolor.
Krok 3:
Do usmażonej cebuli, włóż drobno posiekane pomidory, gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty.
Krok 4:
Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę, włóż na patelnię.
Krok 5:
Tryb bakłażana, włóż na patelnię i dodaj pół szklanki wody, sól dodaj przyprawy do smaku.
Krok 6:
Gdy ziemniaki są prawie gotowe, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut.
Krok 7:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g