skład / składniki
metoda gotowania
1. Włóż fasolę do miski, zalej zimną wodą, pozostaw na noc do spęcznienia.
2. Boczek kroimy na małe plasterki, wkładamy do miski multicookera, solimy, pieprzymy, smażymy na złoty kolor w trybie "smażenia".
3. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Pokrój ostrą paprykę w pierścienie, Wyślij do boczku wraz z czosnkiem.
4. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, wysłać po ostrej papryce. Smażyć przez około 4-5 minut.
5. Teraz możesz dodać cukier i wlać ocet jabłkowy. Mieszać.
6. Dodaj fasolę i pomidory do miski multicookera (pomidory są wstępnie zmielone blenderem), a jednocześnie koncentrat pomidorowy. Dodaj wodę.
7. Wzbogacamy smak potrawy przyprawami: liściem laurowym, rozmarynem, tymiankiem.
8. Wybierz program "duszenie", ustaw czas - 1 godzina 30 minut, po sygnale dźwiękowym Przełącz Multicooker na" pilaw " i kontynuuj gotowanie przez godzinę.
podawaj fasolę na talerzu, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g