gulasz z fasoli w powolnej kuchence

aromatyczne, pikantne danie z dostępnych składników! Z tak prostego składnika, jak fasola, możesz zrobić doskonałe danie! Koniecznie spróbuj! Gotowanie nie jest trudne ani kłopotliwe, czas spędza się na moczeniu fasoli i gotowaniu jej w powolnej kuchence) zdecydowanie polecam!
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 9 % 2 g
węglowodany 61 % 14 g
142 kcal
IG: 92 / 0 / 8

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h 50 min

1. Włóż fasolę do miski, zalej zimną wodą, pozostaw na noc do spęcznienia.

2. Boczek kroimy na małe plasterki, wkładamy do miski multicookera, solimy, pieprzymy, smażymy na złoty kolor w trybie "smażenia".

3. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Pokrój ostrą paprykę w pierścienie, Wyślij do boczku wraz z czosnkiem.

4. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, wysłać po ostrej papryce. Smażyć przez około 4-5 minut.

5. Teraz możesz dodać cukier i wlać ocet jabłkowy. Mieszać.

6. Dodaj fasolę i pomidory do miski multicookera (pomidory są wstępnie zmielone blenderem), a jednocześnie koncentrat pomidorowy. Dodaj wodę.

7. Wzbogacamy smak potrawy przyprawami: liściem laurowym, rozmarynem, tymiankiem.

8. Wybierz program "duszenie", ustaw czas - 1 godzina 30 minut, po sygnale dźwiękowym Przełącz Multicooker na" pilaw " i kontynuuj gotowanie przez godzinę.

podawaj fasolę na talerzu, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g

Podobne przepisy