duszona kapusta z mielonym mięsem w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
mięso mielone można przygotować lub przygotować z wyprzedzeniem z dowolnego mięsa, ale smaczniejsze z mieszanki wołowiny i wieprzowiny.
szynka kapusty. Drobno posiekaj cebulę.
wlej olej do miski multicookera, włącz program "SMAŻENIE", podgrzej olej, wlej tam posiekaną cebulę, usmaż ją trochę. Dodaj do niego mięso mielone i ciągle mieszając, smaż je do połowy ugotowane.
dodaj kapustę, wymieszaj. Dodaj przyprawy do smaku. Napełnij wodą i włącz program "gaszenie" na 2 godziny. W tym czasie możesz bezpiecznie zapomnieć o przygotowaniu potrawy i robić swoje. Multicooker zasygnalizuje gotowość duszonej kapusty z mięsem mielonym.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g