duszona kapusta z mielonym mięsem w powolnej kuchence

proste, obfite i smaczne danie na lunch lub kolację. Powolna kuchenka znacznie uprościła życie współczesnych kobiet, pomagając gotować różne potrawy bez stałej kontroli, w przeciwieństwie do kuchenki gazowej. Takie danie jak duszona kapusta z mielonym mięsem wcale nie wymaga czasu i żadnych specjalnych umiejętności gotowania, ale mimo to danie okazuje się dość smaczne i satysfakcjonujące.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 4 g
tłuszcze 53 % 9 g
węglowodany 24 % 4 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 20 min

mięso mielone można przygotować lub przygotować z wyprzedzeniem z dowolnego mięsa, ale smaczniejsze z mieszanki wołowiny i wieprzowiny.
szynka kapusty. Drobno posiekaj cebulę.
wlej olej do miski multicookera, włącz program "SMAŻENIE", podgrzej olej, wlej tam posiekaną cebulę, usmaż ją trochę. Dodaj do niego mięso mielone i ciągle mieszając, smaż je do połowy ugotowane.
dodaj kapustę, wymieszaj. Dodaj przyprawy do smaku. Napełnij wodą i włącz program "gaszenie" na 2 godziny. W tym czasie możesz bezpiecznie zapomnieć o przygotowaniu potrawy i robić swoje. Multicooker zasygnalizuje gotowość duszonej kapusty z mięsem mielonym.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy