skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj i obierz warzywa.
2. Dokładnie umyj pierś z kurczaka. Jeśli masz pierś z kością, musisz usunąć z niej mięso. Ponadto zdejmij skórę. Pokrój mięso na duże kawałki.
3. Cebulę grubo posiekać lub pokroić w półpierścienie. Pokrój marchewki w paski lub zetrzyj na grubej tarce.
4. Wlej olej do miski multicookera, włóż posiekaną cebulę, marchewkę, mięso. Smaż przez 10 minut w trybie "smażenia", pamiętając o mieszaniu od czasu do czasu.
5. W tym czasie pokrój ziemniaki - wzdłuż na ćwiartki lub bardziej drobno, jeśli masz duże ziemniaki.
6. Drobno posiekaj czosnek.
7. Mięso z warzywami jest smażone-dodaj ziemniaki, czosnek, sól, czarny pieprz, liść laurowy do miski. Napełnij wszystko wodą (woda powinna całkowicie przykryć ziemniaki).
8. Włącz tryb "gaszenie", czas - 40 minut.
podawaj ziemniaki z piersiami kurczaka na gorąco, doprawione świeżymi ziołami według własnego gustu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g