skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy. Szczupak można dusić z warzywami lub bez warzyw-tylko z cebulą i mąką, okazuje się również bardzo smaczny.
Krok 2:
Szczupak obrać, wypatroszyć i pokroić na porcje.
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę.
Krok 4:
Na rozgrzanym oleju szybko usmaż kawałki panierowanego w mące szczupaka najpierw z jednej strony,
Krok 5:
A potem z drugiej. Istnieje opcja, aby po prostu zrobić sos warzywny (który robimy później w przepisie) i włożyć do niego kawałki ryby do duszenia, ale przy smażeniu smak jest bogatszy i bardziej kompletny.
Krok 6:
Wyjmij rybę i na tej samej patelni lekko podsmaż warzywa, dodaj wodę i zagotuj sos warzywny.
Krok 7:
Włóż smażonego szczupaka do sosu.
Krok 8:
Przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut (w zależności od wielkości kawałków ryby).
Krok 9:
Podawaj gotowanego duszonego szczupaka z sosem. Smacznego!
duszony szczupak to smaczne i zdrowe danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g