grzyby w śmietanie w wolnym naczyniu duszone
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc bierzemy pieczarki. Czyścimy je, myjemy.
Krok 2:
Pokroimy je. Możesz nagrywać. Ale miałem duże, więc przeciąłem je na pół.
Krok 3:
Pokrój cebulę na półpierścienie.
Krok 4:
Zetrzyj marchewkę.
Krok 5:
Wlej olej do kubka multicookera i włóż tam wszystkie grzyby. Okazuje się, że jest ich dużo, ale u nas się ugotują. Włącz tryb gaszenia w multicookerze. Ustaw na 50 minut. Wymieszaj grzyby.
Krok 6:
Po 10 minutach włóż cebulę i marchewkę do grzybów, sól. Możesz pieprz.Dusimy dalej.Po 15 minutach dodaj śmietanę i mąkę. I dusić do miękkości.
Krok 7:
Takie właśnie mamy. Nie potrzebują długo gotować. Podawaj z ziemniakami. Miałam w mundurach. Również bardzo smaczne.
Krok 8:
Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g