gęś duszona w warzywach i owocach w kotle

bardzo niezwykłe, zdrowe, satysfakcjonujące, danie główne. Przepis jest przydatny dla każdego, kto lubi chodzić na piknik lub gotować potrawy, które nie wymagają stałej obecności podczas gotowania. Dzieci lubią to danie, dynia i gruszki zdradzają słodki smak.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 12 g
tłuszcze 21 % 5 g
węglowodany 29 % 7 g
118 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przed gotowaniem należy przygotować składniki. Pokrój cebulę w półpierścienie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dynia w średniej kostce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marchewki nie są grubymi półpierścieniami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ziemniaki na średnie kliny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gruszka w pierścieniach mniejszych niż 5 mm.grubość.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Jabłka są również w pierścieniach mniejszych niż 5 mm. grubość

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gęś podzielona na duże części

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na dnie kotła kładziemy pierwsze kawałki gęsi tłustą stroną lub skórą do dołu. Kładziemy na całej płaszczyźnie DNA kotła

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na wierzchu mięsa warstwa cebuli.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Sól, pieprz według własnych upodobań i dodaj kolendrę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dalej jest zakładka gruszki i jabłka.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Warstwa marchewki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Na główce czosnku przed położeniem należy wykonać nacięcia wzdłuż, aby lepiej wypuścił sok.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Papryka jest układana w całości na wierzchu.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ostra papryka jest tak samo do smaku wraz z przyprawami.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ziemniaki.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dynia.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Następnie powtarzamy dodawanie przypraw w ten sam sposób.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    I na samej górze pęczek zieleni dla smaku. I wlewamy 150 ml. wody Pozostaw do duszenia na małym ogniu przez 1,5 godziny. Po upływie czasu danie będzie gotowe.

gęś z tłuszczem duszona w kotle z jesiennymi warzywami i owocami, takimi jak dynia, jabłka i gruszki, doskonale komponuje się z zamknięciem sezonu letniego i piknikowego. Te warzywa i owoce nasycają Gęś słodyczą i niezrównanym smakiem. Ludzie nazywają ten rodzaj gotowania "leniwymi". Ponieważ ich przygotowanie jest niezwykle łatwe. Pokrój wszystkie składniki, włóż do kotła, przykryj pokrywką i podpal na małym ogniu. A po określonym czasie danie jest gotowe. Kolejne danie jest wygodne do przygotowania, ponieważ większość składników jest łatwo wymienna. Zamiast gęsi doskonale nadaje się kaczka. Jest również smacznie nasycony smakiem i zapachem warzyw. Bez względu na to, jak położysz gruszki i jabłka, w każdym razie zamienią się w owsiankę. Ale to pozytywna rzecz. Ponieważ okazuje się, że smakuje bardzo dobrze. Kładę zielenie z pęczkiem na wierzchu, aby nadać potrawie swój aromat, a następnie wygodnie było je wyjąć i wyrzucić. Nie musisz kroić pęczka zieleni. Danie jest uważane za najtańsze do przygotowania jesienią. O tej porze roku wszystkie składniki są dostępne i tanie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Gęsi tłuszcz - 930   kcal/100g
  • Gęś kategorii i - 238   kcal/100g
  • Gęś II kategorii - 317   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy