skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed gotowaniem należy przygotować składniki. Pokrój cebulę w półpierścienie.
Krok 2:
Dynia w średniej kostce.
Krok 3:
Marchewki nie są grubymi półpierścieniami.
Krok 4:
Ziemniaki na średnie kliny.
Krok 5:
Gruszka w pierścieniach mniejszych niż 5 mm.grubość.
Krok 6:
Jabłka są również w pierścieniach mniejszych niż 5 mm. grubość
Krok 7:
Gęś podzielona na duże części
Krok 8:
Na dnie kotła kładziemy pierwsze kawałki gęsi tłustą stroną lub skórą do dołu. Kładziemy na całej płaszczyźnie DNA kotła
Krok 9:
Na wierzchu mięsa warstwa cebuli.
Krok 10:
Sól, pieprz według własnych upodobań i dodaj kolendrę.
Krok 11:
Dalej jest zakładka gruszki i jabłka.
Krok 12:
Warstwa marchewki.
Krok 13:
Na główce czosnku przed położeniem należy wykonać nacięcia wzdłuż, aby lepiej wypuścił sok.
Krok 14:
Papryka jest układana w całości na wierzchu.
Krok 15:
Ostra papryka jest tak samo do smaku wraz z przyprawami.
Krok 16:
Ziemniaki.
Krok 17:
Dynia.
Krok 18:
Następnie powtarzamy dodawanie przypraw w ten sam sposób.
Krok 19:
I na samej górze pęczek zieleni dla smaku. I wlewamy 150 ml. wody Pozostaw do duszenia na małym ogniu przez 1,5 godziny. Po upływie czasu danie będzie gotowe.
gęś z tłuszczem duszona w kotle z jesiennymi warzywami i owocami, takimi jak dynia, jabłka i gruszki, doskonale komponuje się z zamknięciem sezonu letniego i piknikowego. Te warzywa i owoce nasycają Gęś słodyczą i niezrównanym smakiem. Ludzie nazywają ten rodzaj gotowania "leniwymi". Ponieważ ich przygotowanie jest niezwykle łatwe. Pokrój wszystkie składniki, włóż do kotła, przykryj pokrywką i podpal na małym ogniu. A po określonym czasie danie jest gotowe. Kolejne danie jest wygodne do przygotowania, ponieważ większość składników jest łatwo wymienna. Zamiast gęsi doskonale nadaje się kaczka. Jest również smacznie nasycony smakiem i zapachem warzyw. Bez względu na to, jak położysz gruszki i jabłka, w każdym razie zamienią się w owsiankę. Ale to pozytywna rzecz. Ponieważ okazuje się, że smakuje bardzo dobrze. Kładę zielenie z pęczkiem na wierzchu, aby nadać potrawie swój aromat, a następnie wygodnie było je wyjąć i wyrzucić. Nie musisz kroić pęczka zieleni. Danie jest uważane za najtańsze do przygotowania jesienią. O tej porze roku wszystkie składniki są dostępne i tanie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Gęsi tłuszcz - 930 kcal/100g
- Gęś kategorii i - 238 kcal/100g
- Gęś II kategorii - 317 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g