duszona jagnięcina z jabłkami i serem mongolskim
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
chciałbym podzielić się z Tobą przepisem kulinarnym, który bardzo mi się podoba. Gotuję go zawsze, gdy jest mięso jagnięce. Ale chcę od razu powiedzieć, że można go łatwo zastąpić dowolnym innym.
najpierw gotuję mięso, usuwam z niego folie i nadmiar tłuszczu. Kroję na niezbyt małe kawałki. Smaż z obu stron na złoty kolor, sól i pieprz oraz umieść razem w naczyniu, w którym będzie duszony. Jestem miłośnikiem garnków, więc staram się gotować w nich każde jedzenie. Wlewam trochę wody, aby nawet nie przykryła mięsa i kładę go na małym ogniu, aby powoli marniał. Następnie biorę cebulę, kroję ją w pół pierścienie i smażymy trochę, aby była trochę miękka. Najlepiej na maśle, ale nadaje się również Słonecznik. Tutaj połóż plasterki jabłek, potrzebujesz tylko kwaśnych odmian, pietruszki i dodaj to do mięsa. Daję trochę więcej do zgaszenia. Wyjmuję z piekarnika, dopiero wtedy posypuję startym serem. Zwykle podaje się go z gotowanym ryżem.Jak widać, nie ma nic skomplikowanego i mam nadzieję, że to danie będzie jednym z Twoich ulubionych.
najpierw gotuję mięso, usuwam z niego folie i nadmiar tłuszczu. Kroję na niezbyt małe kawałki. Smaż z obu stron na złoty kolor, sól i pieprz oraz umieść razem w naczyniu, w którym będzie duszony. Jestem miłośnikiem garnków, więc staram się gotować w nich każde jedzenie. Wlewam trochę wody, aby nawet nie przykryła mięsa i kładę go na małym ogniu, aby powoli marniał. Następnie biorę cebulę, kroję ją w pół pierścienie i smażymy trochę, aby była trochę miękka. Najlepiej na maśle, ale nadaje się również Słonecznik. Tutaj połóż plasterki jabłek, potrzebujesz tylko kwaśnych odmian, pietruszki i dodaj to do mięsa. Daję trochę więcej do zgaszenia. Wyjmuję z piekarnika, dopiero wtedy posypuję startym serem. Zwykle podaje się go z gotowanym ryżem.Jak widać, nie ma nic skomplikowanego i mam nadzieję, że to danie będzie jednym z Twoich ulubionych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g