duszona jagnięcina z jabłkami i serem mongolskim

niezwykle satysfakcjonujące i apetyczne danie! Radzę!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 9 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 29 % 6 g
113 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min
chciałbym podzielić się z Tobą przepisem kulinarnym, który bardzo mi się podoba. Gotuję go zawsze, gdy jest mięso jagnięce. Ale chcę od razu powiedzieć, że można go łatwo zastąpić dowolnym innym.
najpierw gotuję mięso, usuwam z niego folie i nadmiar tłuszczu. Kroję na niezbyt małe kawałki. Smaż z obu stron na złoty kolor, sól i pieprz oraz umieść razem w naczyniu, w którym będzie duszony. Jestem miłośnikiem garnków, więc staram się gotować w nich każde jedzenie. Wlewam trochę wody, aby nawet nie przykryła mięsa i kładę go na małym ogniu, aby powoli marniał. Następnie biorę cebulę, kroję ją w pół pierścienie i smażymy trochę, aby była trochę miękka. Najlepiej na maśle, ale nadaje się również Słonecznik. Tutaj połóż plasterki jabłek, potrzebujesz tylko kwaśnych odmian, pietruszki i dodaj to do mięsa. Daję trochę więcej do zgaszenia. Wyjmuję z piekarnika, dopiero wtedy posypuję startym serem. Zwykle podaje się go z gotowanym ryżem.Jak widać, nie ma nic skomplikowanego i mam nadzieję, że to danie będzie jednym z Twoich ulubionych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy