skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wieprzowinę z cebulą i marchewką na patelni? przygotuj do tego niezbędne składniki. Opłucz wieprzowinę pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym, aby usunąć z niej nadmiar wody.
Krok 2:
Wybierz wieprzowinę bez kości. Pokrój mięso na duże kawałki, mniej więcej tej samej wielkości.
Krok 3:
Obierz cebulę i marchewkę i posiekaj. Pokrój cebulę w półpierścienie lub nieco mniejszą. Pokrój marchewki w plasterki, kostki lub zetrzyj na grubej tarce.
Krok 4:
Do gotowania weź wygodną głęboką patelnię. Rozgrzej go do gorącego stanu i wlej trochę oleju roślinnego. Ułóż przygotowane pokrojone mięso i smaż je na złoty kolor, aby zaczęło się opiekać.
Krok 5:
Następnie dodaj przygotowaną cebulę i marchewkę do mięsa. Wszystko wymieszaj i smaż przez 3-5 minut. Z warzyw pojawi się charakterystyczny aromat.
Krok 6:
Napełnij mięso gorącą wodą, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1,5 godziny. W tym czasie mięso stanie się bardzo miękkie i nasycone aromatem warzyw. Do smaku dodaj trochę soli i przypraw. Mielony pieprz nadaje się jako przyprawa.
Krok 7:
Wieprzowina z cebulą i marchewką jest gotowa! Możesz podać jako niezależne danie lub uzupełnić dowolnym dodatkiem. Smacznego!
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g