wieprzowina z cebulą i marchewką na patelni

pyszny i bardzo łagodny gulasz z warzywami na lunch! Wieprzowina z cebulą i marchewką według tego przepisu jest przygotowywana bardzo prosto i prawie bez naszego udziału. A wszystko dlatego, że przez większość czasu mięso gotuje się samodzielnie. Czasami wystarczy kontrolować proces!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 10 g
tłuszcze 56 % 14 g
węglowodany 4 % 1 g
174 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić wieprzowinę z cebulą i marchewką na patelni? przygotuj do tego niezbędne składniki. Opłucz wieprzowinę pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym, aby usunąć z niej nadmiar wody.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wybierz wieprzowinę bez kości. Pokrój mięso na duże kawałki, mniej więcej tej samej wielkości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i marchewkę i posiekaj. Pokrój cebulę w półpierścienie lub nieco mniejszą. Pokrój marchewki w plasterki, kostki lub zetrzyj na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do gotowania weź wygodną głęboką patelnię. Rozgrzej go do gorącego stanu i wlej trochę oleju roślinnego. Ułóż przygotowane pokrojone mięso i smaż je na złoty kolor, aby zaczęło się opiekać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj przygotowaną cebulę i marchewkę do mięsa. Wszystko wymieszaj i smaż przez 3-5 minut. Z warzyw pojawi się charakterystyczny aromat.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Napełnij mięso gorącą wodą, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1,5 godziny. W tym czasie mięso stanie się bardzo miękkie i nasycone aromatem warzyw. Do smaku dodaj trochę soli i przypraw. Mielony pieprz nadaje się jako przyprawa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wieprzowina z cebulą i marchewką jest gotowa! Możesz podać jako niezależne danie lub uzupełnić dowolnym dodatkiem. Smacznego!

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).  

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy