skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy: kurczaka lub jego części, czerwoną fasolę (gotowaną lub w puszkach), olej, cukier (najlepiej brązowy), cebulę, czosnek, przyprawy, pamiętaj, aby mieć wśród nich imbir.
Krok 2:
Pokrój kurczaka na porcje.
Krok 3:
Połącz w garnku z przyprawami, keczupem, sosem sojowym, czosnkiem i cebulą. Dobrze wymieszaj i pozostaw do marynowania przez 2-2,5 godziny.
Krok 4:
Podgrzej cukier z olejem na patelni lub kotle, aż się zrumieni i natychmiast zanurz w nim kawałki mięsa z kurczaka, smaż szybko ze wszystkich stron.
Krok 5:
W marynacie dodaj szklankę wody i wlej do patelni z kurczakiem. Dusić przez 20 minut.
Krok 6:
Dodaj czerwoną fasolę, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 minut razem z fasolą.
Krok 7:
Czerwona fasola z kurczakiem w domu jest gotowa.
czerwona fasola z kurczakiem w domu, teraz gotowałem na podstawie przepisu z kuchni karaibskiej. Nie mogłem znaleźć niektórych składników, ale okazało się po prostu niesamowicie smaczne! Mogę śmiało powiedzieć, że główną rolę w tym daniu odgrywa pikantny gęsty sos, który powstał w wyniku smażenia i Duszenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g