czerwona fasola z kurczakiem

danie jest niezwykłe, sos jest po prostu pyszny! Czerwona fasola z kurczakiem według tego przepisu jest daniem dość samowystarczalnym. Możesz go uzupełnić tylko świeżymi ziołami i kawałkiem białego chleba. Kawałki mięsa z kurczaka, przystawka z fasoli i na koniec-pyszny pikantny sos! Tylko trzy w jednym!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 11 g
tłuszcze 37 % 13 g
węglowodany 31 % 11 g
194 kcal
IG: 55 / 0 / 45

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty według listy: kurczaka lub jego części, czerwoną fasolę (gotowaną lub w puszkach), olej, cukier (najlepiej brązowy), cebulę, czosnek, przyprawy, pamiętaj, aby mieć wśród nich imbir.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój kurczaka na porcje.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połącz w garnku z przyprawami, keczupem, sosem sojowym, czosnkiem i cebulą. Dobrze wymieszaj i pozostaw do marynowania przez 2-2,5 godziny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podgrzej cukier z olejem na patelni lub kotle, aż się zrumieni i natychmiast zanurz w nim kawałki mięsa z kurczaka, smaż szybko ze wszystkich stron.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W marynacie dodaj szklankę wody i wlej do patelni z kurczakiem. Dusić przez 20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj czerwoną fasolę, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 minut razem z fasolą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Czerwona fasola z kurczakiem w domu jest gotowa.

czerwona fasola z kurczakiem w domu, teraz gotowałem na podstawie przepisu z kuchni karaibskiej. Nie mogłem znaleźć niektórych składników, ale okazało się po prostu niesamowicie smaczne! Mogę śmiało powiedzieć, że główną rolę w tym daniu odgrywa pikantny gęsty sos, który powstał w wyniku smażenia i Duszenia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy