skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Potrzebne produkty. Jeśli nie wyznajesz islamu, możesz wziąć dowolne chude mięso-wieprzowinę, wołowinę, jagnięcinę. Potrzebujemy również największej patelni z grubym dnem lub kotła-litrów na pięć i pół lub sześć.
Krok 2:

Mięso pokrojone na małe kawałki kładziemy na dnie patelni pierwszą warstwą. Sól i pieprz.
Krok 3:

Następnie włóż marchewki pokrojone w cienkie plasterki, dodaj sól.
Krok 4:

Następnie kładziemy cebulę pokrojoną w półpierścienie.
Krok 5:

Następnie-ziemniaki pokrojone w kostkę. Sól.
Krok 6:

Następna warstwa to połowa bakłażana pokrojonego w plasterki. Sól, posyp wszystkie przyprawy i posiekany czosnek.
Krok 7:

Następnie-połowa cukinii. Również nazwanych kółkami. Sól, posyp przyprawami.
Krok 8:

Następnie ułóż warstwę słodkiej papryki w paski.
Krok 9:

Następnie kolejna warstwa bakłażana i cukinii. Każdą warstwę posolić i posypać przyprawami.
Krok 10:

Górna warstwa to pomidory pokrojone w kółka. Sól.
Krok 11:

Następnie przykryj wszystko posiekanymi ziołami, wlej pozostałą sól, przyprawy i posiekany czosnek.
Krok 12:

Przykryj trzema liśćmi kapusty, dobrze dociśnij. Zamykamy pokrywę, włączamy palnik na najsilniejszy ogień na pięć minut. Następnie zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez trzy godziny. W tym czasie możesz spokojnie robić inne rzeczy. Udało mi się upiec ciasto i posprzątać.
Krok 13:

Po trzech godzinach otwieramy pokrywkę i otrzymujemy tak wspaniałe pachnące danie!
Krok 14:

Serwujemy, dekorujemy ziołami i podajemy z zieloną herbatą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g

