skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bulgur z mięsem mielonym? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Mięso mielone można stosować z dowolnego rodzaju mięsa. Suszone śliwki opłucz wcześniej w gorącej wodzie.
Krok 2:
Obierz cebulę i marchewkę i spłucz z zanieczyszczeń. Następnie posiekaj warzywa. Cebulę po prostu posiekaj, a marchewkę możesz pokroić w kostkę lub zetrzeć.
Krok 3:
Umyte śliwki pokrój na kawałki.
Krok 4:
Rozgrzej patelnię do smażenia, aż będzie gorąca i wlej trochę oleju roślinnego. Rozłóż posiekaną cebulę i marchewkę i smaż przez 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie cebula stanie się bardziej przezroczysta.
Krok 5:
Na patelni dodaj posiekane śliwki do warzyw. Wymieszać. i smaż warzywa razem ze śliwkami przez kolejne 2-3 minuty.
Krok 6:
Następnie włóż mięso mielone na patelnię i usmaż na dużym ogniu, aby całkowicie zmienić kolor.
Krok 7:
Do smaku dodaj trochę soli i przyprawy. Wybierz przyprawy według własnego gustu. Dodałam trochę mielonego pieprzu i papryki.
Krok 8:
Następnie włóż bulgur na patelnię i zalej wszystko gorącą wodą. Wymieszaj, przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut. W tym czasie mięso mielone będzie miało czas na całkowite ugotowanie, a bulgur stanie się miękki i zwiększy się, wchłaniając całą wodę.
Krok 9:
Bulgur z mięsem mielonym jest gotowy! Wymieszaj, ułóż na talerzach i podawaj. Smacznego!
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
ważne! Artykuł pomoże gotować z bulguru smacznie, łatwo i różnorodnie " bulgur: Poznaj się bliżej i śmiało gotuj!"
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Bulgur - 342 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g