skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Stroganow wieprzowy z sosem na patelni? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Weź wieprzowinę bez kości, z minimalną ilością tłuszczu.
Krok 2:
Pokrój mięso na talerze i ubij trochę młotkiem kuchennym. Po ugotowaniu ubite mięso będzie bardziej miękkie i delikatne.
Krok 3:
Następnie pokrój ubite mięso w cienkie kostki.
Krok 4:
Zwiń mięso w mące. Aby to zrobić, wygodnie jest włożyć go do torby, dodać mąkę i wszystko wymieszać. Mąka równomiernie pokryje całe mięso ze wszystkich stron.
Krok 5:
Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie lub nieco mniejsze. Wlej trochę oleju roślinnego na rozgrzaną patelnię i smaż posiekaną cebulę przez 2-3 minuty na małym ogniu. W tym czasie stanie się bardziej przejrzysty.
Krok 6:
Przygotowane mięso włożyć na patelnię w mące i smażyć razem z cebulą przez kilka minut, aby mięso zmieniło kolor.
Krok 7:
Wymieszaj śmietanę w wodzie i zalej mięso. Dodaj sól i przyprawy do smaku. Mieszając doprowadzić wszystko do wrzenia. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 20-25 minut. Dla smaku możesz dodać liść laurowy. Ilość wody można nieznacznie zmienić w dowolnym kierunku w zależności od tego, ile sosu chcesz uzyskać.
Krok 8:
Zdejmij gotowe danie z ognia i podawaj z dowolnym dodatkiem. Podczas serwowania posyp świeżymi ziołami. Smacznego!
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
oprócz wieprzowiny w tym naczyniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g