gulasz warzywny z wieprzowiną pod sosem ziemniaczano-pomidorowym

gulasz warzywny może smakować niesamowicie, a wszystko dzięki wieprzowinie! Proste i smaczne! Szybki, prosty i bardzo smaczny-to gulasz warzywny z wieprzowiną)
Dot (Varia)Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 4 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 50 % 8 g
78 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.

jak zrobić gulasz warzywny z wieprzowiną z kapustą i ziemniakami?

SOS.
1. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić i ugotować do bardzo ugotowanego stanu (nie spuszczać wody). Uderz blenderem, aż stanie się płynnym puree.
2. Umyj pomidory, zrób nacięcia, a następnie zalej je wrzącą wodą. Zalej zimną wodą i zdejmij skórę. Usuń nasiona i przebij pomidory za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będą tłuczone.
3. Umyj i pokrój pory w pierścienie.
4. Umyj, obierz i pokrój paprykę na pół pierścienia, drobno posiekaj czosnek. Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż pory, aż będą przezroczyste, a następnie dodaj paprykę i czosnek, lekko podsmaż. Następnie dodaj przecier ziemniaczano-pomidorowy, dobrze wymieszaj. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty, na średnim ogniu, ciągle mieszając. Sos jest gotowy.
podstawa Dania.
1. Umyj mięso i osusz ręcznikiem papierowym. Pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzej olej roślinny i lekko usmaż. Włożyć do naczynia do pieczenia i przykryć folią.
2. Umyj brokuły i kalafior i podziel na różyczki. Gotuj w osolonej wodzie przez 5-7 minut. Odcedź i włóż do formy na mięso, lekko sól i pieprz. Całość polać sosem i krótko wymieszać. Przykryj folią i wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 C piec-25-30 minut. Skup się na swoim piekarniku! Danie jest gotowe.
SMACZNEGO!

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Por - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy