skład / składniki
metoda gotowania
1. Włóż bulion do gotowania. Aby to zrobić, umyj pierś z kurczaka, włóż do rondla. Napełnij wodą, aby mięso było pokryte. Wysyłamy patelnię do ognia.
2. Sól rosół. Gotuj przez około pół godziny od momentu wrzenia. Następnie wyjmujemy pierś i filtrujemy bulion przez gazę lub przez drobne sito.
3. Podczas gotowania kurczaka przygotujemy niezbędne składniki. Obierz cebulę z łuski. Pokroić w kostkę.
4. Umyj pomidory pod bieżącą wodą, pozwól im trochę wyschnąć. Następnie wycinamy miejsce mocowania łodygi, kroimy pomidory w kostkę. W razie potrzeby można usunąć skórkę z pomidora.
5. Spuść płyn z fasoli w puszkach, włóż fasolę do miski. Jeśli nie ma fasoli w puszkach, możesz użyć gotowanej fasoli. Musisz tylko przygotować go z wyprzedzeniem dzień wcześniej.
6. Oczyść słodkie ziemniaki, umyj je pod bieżącą wodą. Pokroić w kostkę. Schłodzoną pierś z kurczaka kroimy również w kostkę.
7. Wlej oliwę z oliwek do grubościennego kotła, Wyślij do ognia. Gdy olej się rozgrzeje, rozłóż cebulę. Smaż go do miękkości i przezroczystości, około 2-3 minut.
8. Dodaj pomidory, kontynuuj gotowanie przez kilka minut. Następnie wlej określoną ilość bulionu, rozłóż fasolę. Wzbogacamy papryką, solą i pieprzem do smaku.
9. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Włóż słodkie ziemniaki do kotła. Gotuj na małym ogniu przez około 15 minut.
10. A teraz dodaj pierś z kurczaka. Trzymamy w ogniu przez minutę. W międzyczasie szybko myjemy natkę pietruszki, kroimy nożem. Przykryj patelnię pokrywką, odstaw gulasz na 5 minut.
układamy porcje, posypujemy natką pietruszki i podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Batat - 86 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g