skład / składniki
metoda gotowania
1. Kapustę, pomidory, jabłka umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi. Posiekaj kapustę, usuń łodygi z jabłek i pomidorów, a następnie pokrój pomidory na talerze (dość cienkie). Jabłka wycinamy, a następnie kroimy owoce w taki sam sposób jak pomidory.
2. Umytą wieprzowinę i szynkę kroimy na duże kawałki.
3. Wlej stopiony smalec do miski multicookera, podgrzej go w trybie " smażenie "(możesz również użyć trybu"Multipowar").
4. Włóż wieprzowinę do miski, smaż, mieszając, 8 minut, po czym sól i włóż przyprawy (pieprz, liść laurowy).
5. Obierz cebulę i czosnek, pokrój cebulę losowo (w kostkę lub ćwiartki pierścieni), drobno posiekaj czosnek.
6. Dodaj połowę cebuli, czosnku i kapusty do miski multicookera, a następnie rozłóż szynkę. Na nim kładziemy pozostałą kapustę, cebulę, czosnek.
7. Posyp solą, wlej wodę.
8. Ustawiamy tryb "gaszenie" i czas - 1 godzina.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g