kapusta z wieprzowiną w powolnej kuchence

przygotuj pyszny domowy posiłek dla swojej rodziny! Szybko i łatwo! Kapusta z wieprzowiną gotowana w powolnej kuchence będzie wspaniałą kolacją dla rodziny w dzień powszedni-obfitą, przytulną do domu, smaczną. Przygotowanie tego dania nie jest trudne-poradzi sobie również początkująca gospodyni domowa. W powolnej kuchence kapusta z mięsem okazuje się szczególnie aromatyczna, jak z pieca.
LondonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 5 g
tłuszcze 44 % 8 g
węglowodany 28 % 5 g
109 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Kapustę, pomidory, jabłka umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi. Posiekaj kapustę, usuń łodygi z jabłek i pomidorów, a następnie pokrój pomidory na talerze (dość cienkie). Jabłka wycinamy, a następnie kroimy owoce w taki sam sposób jak pomidory.

2. Umytą wieprzowinę i szynkę kroimy na duże kawałki.

3. Wlej stopiony smalec do miski multicookera, podgrzej go w trybie " smażenie "(możesz również użyć trybu"Multipowar").

4. Włóż wieprzowinę do miski, smaż, mieszając, 8 minut, po czym sól i włóż przyprawy (pieprz, liść laurowy).

5. Obierz cebulę i czosnek, pokrój cebulę losowo (w kostkę lub ćwiartki pierścieni), drobno posiekaj czosnek.

6. Dodaj połowę cebuli, czosnku i kapusty do miski multicookera, a następnie rozłóż szynkę. Na nim kładziemy pozostałą kapustę, cebulę, czosnek.

7. Posyp solą, wlej wodę.

8. Ustawiamy tryb "gaszenie" i czas - 1 godzina.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy