pieczeń wołowa w powolnej kuchence
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
obierz cebulę, pokrój w kostkę, włóż do miski Multicooker. Ustaw tryb "smażenia", wlej olej roślinny, smaż cebulę przez 2-3 minuty.
marchewki obieramy, kroimy w kostkę, kładziemy po cebuli.
moje mięso, pokrój na porcje, włóż do miski Multicooker, smaż przez 5 minut, aż powstanie złoty kolor.
obierz czosnek, pokrój w cienkie talerze.
myjemy paprykę, usuwamy łodygę i nasiona, kroimy na plasterki. Rozłóż czosnek i pieprz w misce z pozostałymi składnikami.
obierz ziemniaki, umyj, pokrój na duże kawałki, włóż do miski Multicooker. Dodaj koncentrat pomidorowy, suche przyprawy, sól, wymieszaj i zmień tryb " smażenia "na" duszenie", ustaw czas na 1 godzinę.
podawaj na gorąco, dekorując świeżym koperkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g