Marmolada cebulowa

Oryginalny i pyszny dodatek do sera i mięsa! Zaskocz rodzinę i gości! Świetny sos do mięsa i sera, nadaje się po prostu na kanapkę. Dość popularny w kuchni europejskiej-spróbuj! Na wyjściu okazuje się, że gotowego produktu jest niewiele, ale taki jest prawdziwy przysmak)) Nawiasem mówiąc, można go zamknąć na zimę. Następnie włóż gotową marmoladę do sterylnych słoików, zwiń. Po ostygnięciu Usuń, aby przechowywać na zimno.
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 63 % 15 g
150 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min

1. Obierz cebulę, opłucz, pokrój w półpierścienie lub po prostu na małe kawałki.
2. Rozgrzej dużą patelnię na małym ogniu, wlej do niej oliwę z oliwek.
3. Włóż cebulę do oleju, ciągle mieszaj, trzymaj w ogniu, aż stanie się przezroczysta, miękka, ale nie smażona.
4. Weź gazę, złóż ją w dwie warstwy. Na środku umieść tymianek, rozmaryn, ziele angielskie, czarne ziarna pieprzu i liść laurowy. Zawiąż w supeł.
5. Podgrzej wino w rondlu(nie musisz gotować).
6. Cebula stała się przezroczysta-dodaj do niej miód, cukier i sól, wszystko wymieszaj.
7. Umieść bukiet garni (nasz węzeł przyprawowy) na środku patelni. Wlej na niego gorące wino.
8. Dodaj ogień, nie przestając mieszać cebuli, poczekaj, aż większość płynu wyparuje. Teraz ciepło można zmniejszyć.
9. Pamiętaj, aby od czasu do czasu naciskać węzeł przypraw i ziół. Gotuj cebulę przez około 2,5 godziny. Cała wilgoć powinna odparować, cebula stanie się jak marmolada.
10. Wyjmij przyprawy z patelni. Przenieś marmoladę do wcześniej przygotowanych czystych słoików. Przechowuj go w lodówce.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy