skład / składniki
metoda gotowania
1. Bakłażany obrać i pokroić w grube języki. Dodaj sól, wymieszaj i pozostaw na 2 godziny.
2. Usuń ogony i nasiona z papryki i pokrój miąższ na długie kawałki. Dodaj sól i wymieszaj. Pozostaw na 2 godziny.
3. Podsmaż bakłażana i paprykę. Przełóż je przez maszynę do mięsa.
4. Obierz cebulę i przepuść przez maszynę do mięsa. Drobno posiekaj natkę pietruszki.
5. Włóż cebulę do rondla z gorącym olejem i lekko Duś, aż sok wyparuje. Dodaj bakłażana. Wymieszaj i dodaj pieprz. Ciągle mieszaj, aby kawior nie przykleił się do dna. Dodaj zioła, koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy. Zamiast makaronu możesz wziąć świeże pomidory, tylko będą musiały być dobrze ugotowane z cebulą, aby kawior nie zakwasił się.
6. W razie potrzeby dodaj przyprawy, dobrze podgrzej, ostudź i gotowe.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g