skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy wszystkie produkty. Pokrój marchewki na małe kawałki.
Krok 2:
Również pokrój cebulę w średniej wielkości kostkę.
Krok 3:
Włóż marchewkę i cebulę na patelnię z dodatkiem oleju roślinnego i gotuj na małym ogniu przez 5-7 minut.
Krok 4:
Filet z królika lub inne mięso kroimy w dużą kostkę.
Krok 5:
Teraz włóż pokrojone mięso do kaczątka, rozłóż cebulę i marchewkę z patelni, sól, dodaj przyprawy i liść laurowy, zalej wodą i wymieszaj.
Krok 6:
Kładziemy wypełnione kaczątko na dużym ogniu i gotujemy, po czym zmniejszamy ogień.
Krok 7:
Przykrywamy kaczątko i dusimy wieprzowinę z cebulą i marchewką przez 2 godziny. Podczas duszenia kilkakrotnie podnosimy pokrywkę i mieszamy mięso z warzywami.
Krok 8:
Podawaj gulasz na gorąco.
gotowałem w kaczątku, ale możesz ugotować to danie w dowolnym wygodnym naczyniu: rondlu, patelni z wysokimi ścianami itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Królik (cięcie) - 188 kcal/100g
- Królik pieczony - 241 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g