skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty. Zamiast pomidorów możesz wziąć trzy łyżki. l pasta pomidorowa.
Krok 2:
Połowę cebuli kroimy w kostkę i lekko smażymy na połowie oleju.
Krok 3:
Posiekaj kapustę w duże paski. Lekko posolić i wymieszać.
Krok 4:
Kładziemy cebulę i smażymy na dużym ogniu, ciągle mieszając, przez pięć minut. Wyjmujemy go do innej miski.
Krok 5:
Posiekaj drugą połowę cebuli i marchewki w kostkę.
Krok 6:
Na patelnię wlej pozostały olej, włóż warzywa i usmaż.
Krok 7:
Bakłażany kroimy w dużą kostkę.
Krok 8:
Włóż na patelnię, dodaj sól, wymieszaj i usmaż wszystko razem na dużym ogniu, zapobiegając przypaleniu.
Krok 9:
Pokrój pomidory Krzyżem, zalej wrzącą wodą przez kilka minut, a następnie zalej zimną wodą i usuń skórkę.
Krok 10:
Pokroić w kostkę.
Krok 11:
Połącz kapustę, bakłażana i pomidory na patelni. Posyp przyprawami, wymieszaj, dodaj wodę, zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez około dziesięć minut.
Krok 12:
Następnie posyp posiekanymi ziołami i wyłącz piec.
Krok 13:
Serwujemy i podajemy do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g