uzbecka zupa jagnięca shurpa

pyszne, gęste, bogate i pachnące! Idealny przepis na przygotowanie wspaniałej zupy kuchni uzbeckiej na obiad, w którym wszyscy bez wyjątku zakochują się po pierwszej próbie, jest w stanie zadowolić wielu i mile zaskoczyć swoim wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
61 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną zupę kuchni uzbeckiej z jagnięciny, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej około pięciu łyżek oleju roślinnego na patelnię i podgrzej, a następnie rozłóż sześćset gramów pokrojonej jagnięciny i smaż na złoty kolor.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój trzysta gramów cebuli w cienkie półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż posiekaną cebulę na patelni z mięsem i lekko ją podsmaż.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej dwa litry wody do rondla i przykryj pokrywką, zagotuj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Usuń powstałą pianę i przykrywając patelnię pokrywką, nadal dusimy mięso przez około godzinę na małym ogniu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój jedną marchewkę ażurowym nożem na dowolne piękne kawałki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po pięćdziesięciu minutach włóż pokrojoną marchewkę do rondla.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zamknij garnek pokrywką i kontynuuj proces gotowania zupy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój cztery do pięciu ziemniaków na dowolne, ale dość duże kawałki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż pokrojone ziemniaki do rondla i po podniesieniu stopnia gotowania doprowadzamy do wrzenia.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po ugotowaniu wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, a następnie zamknij pokrywkę i obniżając stopień gotowania, kontynuuj proces gotowania zupy.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Usuń skórkę z trzech lub czterech pomidorów, po namoczeniu ich we wrzącej wodzie i wykonaniu nacięć nożem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pomidory kroimy w dość cienkie plasterki.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pokrój dwie papryki w paski.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Papryka pokrojona w paski wraz z pokrojonymi pomidorami jest rozprowadzana na patelni.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dodaj zirę, czarny pieprz do rondla do smaku i mieszając wszystkie składniki, kontynuuj proces gotowania zupy przez około piętnaście minut.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Po upływie czasu dodaj sól, czarny pieprz, chili, liść laurowy do rondla do smaku i przykryj pokrywką, pozwól zupie parzyć przez piętnaście do dwudziestu minut.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Dodaj posiekaną kolendrę i bazylię do talerzy z zupą, aby uzyskać pikantność do smaku.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

przepis na zupę jagnięcą shurpa w języku uzbeckim. Cóż, bardzo prosty przepis na lunch! Pyszna, gęsta i pachnąca-orientalna zupa shurpa ze świeżej jagnięciny po uzbecku w Twoim domu! Wszyscy bez wyjątku zakochują się w tym zaskakująco smacznym daniu mięsnym po pierwszej próbie – zupa shurpa z młodej jagnięciny po uzbecku, zrobiona w domu! Zobacz, jak prawidłowo ugotować shurpa, a raczej Zapisz. Pokazuję ci klasyczny przepis na prawdziwą shurpę. Zostanie zapamiętany na zawsze i będzie ulubionym daniem rodzinnym-uzbecka szurpa z delikatnej jagnięciny! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal / 100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal / 100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy