skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną zupę kuchni uzbeckiej z jagnięciny, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Wlej około pięciu łyżek oleju roślinnego na patelnię i podgrzej, a następnie rozłóż sześćset gramów pokrojonej jagnięciny i smaż na złoty kolor.
Krok 3:
Pokrój trzysta gramów cebuli w cienkie półpierścienie.
Krok 4:
Rozłóż posiekaną cebulę na patelni z mięsem i lekko ją podsmaż.
Krok 5:
Wlej dwa litry wody do rondla i przykryj pokrywką, zagotuj.
Krok 6:
Usuń powstałą pianę i przykrywając patelnię pokrywką, nadal dusimy mięso przez około godzinę na małym ogniu.
Krok 7:
Pokrój jedną marchewkę ażurowym nożem na dowolne piękne kawałki.
Krok 8:
Po pięćdziesięciu minutach włóż pokrojoną marchewkę do rondla.
Krok 9:
Zamknij garnek pokrywką i kontynuuj proces gotowania zupy.
Krok 10:
Pokrój cztery do pięciu ziemniaków na dowolne, ale dość duże kawałki.
Krok 11:
Włóż pokrojone ziemniaki do rondla i po podniesieniu stopnia gotowania doprowadzamy do wrzenia.
Krok 12:
Po ugotowaniu wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, a następnie zamknij pokrywkę i obniżając stopień gotowania, kontynuuj proces gotowania zupy.
Krok 13:
Usuń skórkę z trzech lub czterech pomidorów, po namoczeniu ich we wrzącej wodzie i wykonaniu nacięć nożem.
Krok 14:
Pomidory kroimy w dość cienkie plasterki.
Krok 15:
Pokrój dwie papryki w paski.
Krok 16:
Papryka pokrojona w paski wraz z pokrojonymi pomidorami jest rozprowadzana na patelni.
Krok 17:
Dodaj zirę, czarny pieprz do rondla do smaku i mieszając wszystkie składniki, kontynuuj proces gotowania zupy przez około piętnaście minut.
Krok 18:
Po upływie czasu dodaj sól, czarny pieprz, chili, liść laurowy do rondla do smaku i przykryj pokrywką, pozwól zupie parzyć przez piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 19:
Dodaj posiekaną kolendrę i bazylię do talerzy z zupą, aby uzyskać pikantność do smaku.
Krok 20:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
przepis na zupę jagnięcą shurpa w języku uzbeckim. Cóż, bardzo prosty przepis na lunch! Pyszna, gęsta i pachnąca-orientalna zupa shurpa ze świeżej jagnięciny po uzbecku w Twoim domu! Wszyscy bez wyjątku zakochują się w tym zaskakująco smacznym daniu mięsnym po pierwszej próbie – zupa shurpa z młodej jagnięciny po uzbecku, zrobiona w domu! Zobacz, jak prawidłowo ugotować shurpa, a raczej Zapisz. Pokazuję ci klasyczny przepis na prawdziwą shurpę. Zostanie zapamiętany na zawsze i będzie ulubionym daniem rodzinnym-uzbecka szurpa z delikatnej jagnięciny! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal / 100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal / 100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g