skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oczyść rybę i pokrój na porcje. Rozgrzej olej na patelni i smaż rybę z obu stron, ale nie do miękkości, ale na złoty kolor.
Krok 2:
Aby zapobiec przywieraniu Skórki, nasmaruj patelnię cienką warstwą oleju i dobrze podgrzej, a następnie dodaj olej, ile potrzeba. Osusz rybę serwetkami, wtedy się nie przyklei. Więc usmaż całą rybę.
Krok 3:
Obierz i pokrój cebulę, jak chcesz-w kostkę dowolnej wielkości lub w paski.
Krok 4:
Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce (lub pokrój w kostkę, paski).
Krok 5:
Na oleju z ryb musisz usmażyć warzywa. Umieść cebulę na patelni z olejem.
Krok 6:
Dodaj marchewki do cebuli.
Krok 7:
Smaż warzywa przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając, na średnim ogniu.
Krok 8:
Połóż smażoną rybę na warzywach i dodaj szklankę wody.
Krok 9:
Posyp majonezem i przyprawami i zalej jeszcze jedną szklanką wody. Zamiast majonezu możesz wziąć śmietanę.
Krok 10:
Dusić rybę z warzywami i majonezem pod przykryciem przez około 15 minut. Sól, pieprz, dodaj liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5-7 minut, aż ryba będzie gotowa.
Krok 11:
Taką rybę z sosem dobrze podawać z puree ziemniaczanym, makaronem lub kaszą gryczaną, ryżem, owsianką Artek.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g