kapusta ziemniaczana z wieprzowiną

bardzo smaczne i satysfakcjonujące danie dla prawdziwych mężczyzn! Solanka z ziemniakami, kapustą i mięsem to popularne danie, szczególnie szanowane przez mężczyzn za sytość i bogaty mięsny smak. Istnieje wiele różnych przepisów na przygotowanie tego dania, zarówno jako zupa solanka, jak i druga-solanka. Zatrzymajmy się na mieszance jako gorącej, jest bardziej pożywna, a składniki do jej przygotowania zawsze znajdują się w domu, mięso można wykorzystać do smaku i dostępności.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 5 g
tłuszcze 35 % 8 g
węglowodany 43 % 10 g
127 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 10 min

pokrój wieprzowinę na małe kawałki i smaż na rozgrzanym oleju roślinnym przez 15 minut. Następnie dodaj startą marchewkę i drobno posiekaną cebulę do mięsa, smaż przez około 10 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszaj. Przenieś zawartość patelni do rondla. Dodajemy tam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i kapustę. Wymieszaj, napełnij wodą, aby zakryła zawartość rondla do połowy, dodaj przyprawy do smaku i liść laurowy. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez około 25 minut.
podawaj ze świeżymi ziołami, opcjonalnie majonezem lub kwaśną śmietaną.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy