kapusta ziemniaczana z wieprzowiną
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pokrój wieprzowinę na małe kawałki i smaż na rozgrzanym oleju roślinnym przez 15 minut. Następnie dodaj startą marchewkę i drobno posiekaną cebulę do mięsa, smaż przez około 10 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszaj. Przenieś zawartość patelni do rondla. Dodajemy tam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i kapustę. Wymieszaj, napełnij wodą, aby zakryła zawartość rondla do połowy, dodaj przyprawy do smaku i liść laurowy. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez około 25 minut.
podawaj ze świeżymi ziołami, opcjonalnie majonezem lub kwaśną śmietaną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g