skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początku gotowania należy przygotować żywność. Z cebuli wyciąć rdzeń i pokroić w półpierścienie
Krok 2:
Pokrój kurczaka na środkowe części wzdłuż stawów
Krok 3:
Zmiażdż ząbki czosnku nożem i wymieszaj mleko i mąkę
Krok 4:
Najpierw wlej olej do kotła i podgrzej go na najwyższym ogniu
Krok 5:
Następnie włóż kurczaka do kotła. Smażyć ze wszystkich stron, często nie mieszając. Ostrożnie przenieś na drugą stronę, aby mięso z kurczaka nie rozpadło się pod wpływem temperatury, ale zostało zatrzymane
Krok 6:
Po doprowadzeniu mięsa z kurczaka do połowy, włóż cebulę do kotła. Wymieszaj z kurczakiem i doprowadź do lekko opiekanego stanu
Krok 7:
Następnie zmniejsz ciepło pod kotłem do minimum. Dodaj śmietanę i czosnek do kotła. Wymieszać. Dusić przez pięć minut
Krok 8:
Następnie wlej mleko, pieprz, dodaj chmiel-suneli i wymieszaj. Pozostaw na dwie minuty, aby podgrzać mleko zmieszane z innymi składnikami
Krok 9:
Następnie dodaj wodę. Delikatnie wymieszaj, przykryj i pozostaw na czterdzieści minut
Krok 10:
Podczas duszenia potrawy posiekaj natkę pietruszki i koperek/ pięć minut przed końcem gotowania wlej przygotowane warzywa do kotła. I pozostaw do duszenia przez kolejne pięć minut. Po tym czasie danie będzie gotowe. Smacznego!
jeśli zamierzasz pojechać całą rodziną do natury, to danie jest dla ciebie odpowiednie. Jest bardzo satysfakcjonujący, smaczny, dość niezwykły, ponieważ w kotle jedzenie jest przygotowywane w specjalny sposób, smak nie może się równać z domową kuchnią. Ze składników chcę zwrócić uwagę na mięso z kurczaka. Zdecydowanie radzę kupić domowego kurczaka do gotowania w kotle. Ponieważ kurczak sklepowy, pracując przy dużych pojemnościach kotła, rozpada się na włókna, a praca z nim jest trudna i nieprzyjemna. Nie wspominając o szkodliwości produktu. Chmiel-suneli można w razie potrzeby zastąpić kuminem i nadal można dodać kolendrę. Ale to w razie potrzeby i według własnego gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g