skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokonaj wołowinę, a następnie pokrój w plastry o grubości około 5 cm warunkiem jest przecięcie włókien.
2. Zwiń kawałki mięsa w mące.
3. Obierz cebulę, pokrój w plasterki.
4. Wlej olej roślinny na patelnię, połóż cebulę na dnie. Rozgrzej patelnię.
5. Na dużym ogniu podsmaż mięso, kładąc je na cebuli, przez 3-5 minut. Kawałki mięsa nie powinny mieć kontaktu z naczyniami. Podczas smażenia powinny stać się brązowe.
6. Wymieszaj śmietanę z koncentratem pomidorowym, czarnym pieprzem, łyżką wina, a następnie napełnij mięso mieszanką.
7. Przykryj patelnię pokrywką, gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W zależności od mięsa czas gotowania może zająć od 20 minut do 1 godziny.
podawaj gotowe danie na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Wina mocne - 163 kcal/100g
- Wino mocne (Madera) - 150 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g