kawior z cukinii z papryką przez maszynę do mięsa

kawior z cukinii z papryką jest prosty i pyszny! Kawior z cukinii przy użyciu maszynki do mięsa gospodyni gotowała przez długi czas. Taki kawior ma jednolitą konsystencję, łatwiej go zebrać. Możesz użyć patelni i grubego garnka lub kotła. Papryka dodaje smaku znajomemu smakowi.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 47 % 7 g
węglowodany 47 % 7 g
92 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

w papryce-lepiej jest wziąć owoce jaskrawoczerwone lub pomarańczowe dla kawioru, usunąć łodygę, pokroić na części odpowiednie do mielenia w maszynce do mięsa. Czerwona lub pomarańczowa papryka doda dodatkowo kawioru w kolorze pomarańczowym. Teraz Robot Kuchenny jest częściej używany do mielenia - wynik jest prawie taki sam.
młoda cukinia (lub Dojrzała-z nimi wynik będzie również dobry, ale z młodymi kawior okazuje się znacznie delikatniejszy) należy również umyć, osuszyć i pokroić na kawałki w celu zmielenia.
przepuść przygotowane warzywa przez maszynę do mięsa.
podobnie przetwarzaj świeże pomidory i cebulę: umyj, obierz cebulę i przepuść przez maszynę do mięsa.
przygotowane warzywa-są w stanie puree po zmieleniu w maszynce do mięsa-włóż do kotła, dodaj sól, cukier, olej słonecznikowy, wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez pół godziny.
gdy minie 30 minut, dodaj czosnek zmiażdżony w wyciskarce do czosnku, Kontynuuj duszenie przez kolejne 15-20 minut. Następnie musisz wlać ocet, ponownie zagotować całkowitą masę i gotować razem przez kilka minut. Posmakuj kawioru-dostosuj sól i cukier, jeśli chcesz dodać, możesz dodać zmielony czerwony lub czarny pieprz do woli.
jeśli weźmiesz i uderzysz gotowy kawior za pomocą blendera zanurzeniowego, otrzymasz bardzo bujny i delikatny kawior.
podczas gotowania kawioru musisz przygotować pojemnik-dokładnie myję słoiki i wysyłam do kuchenki mikrofalowej w tempie 2 minut na słoik, wlewając trochę wody na dno każdego z nich. Opuszczam pokrywki do wrzącej wody i gotuję przez 5 minut.
napełnij wstępnie wysterylizowane słoiki wrzącym kawiorem z przelewem nad krawędzią-lepiej jest używać małych słoików do przygotowania kawioru, aby kawior można było zjeść raz lub dwa razy po otwarciu.
Zamknij kawior gotowanymi pokrywkami i wyślij "pod futro", aż kawior całkowicie ostygnie. Przechowywać w chłodnym miejscu do roku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal / 100g

Podobne przepisy