skład / składniki
metoda gotowania
w papryce-lepiej jest wziąć owoce jaskrawoczerwone lub pomarańczowe dla kawioru, usunąć łodygę, pokroić na części odpowiednie do mielenia w maszynce do mięsa. Czerwona lub pomarańczowa papryka doda dodatkowo kawioru w kolorze pomarańczowym. Teraz Robot Kuchenny jest częściej używany do mielenia - wynik jest prawie taki sam.
młoda cukinia (lub Dojrzała-z nimi wynik będzie również dobry, ale z młodymi kawior okazuje się znacznie delikatniejszy) należy również umyć, osuszyć i pokroić na kawałki w celu zmielenia.
przepuść przygotowane warzywa przez maszynę do mięsa.
podobnie przetwarzaj świeże pomidory i cebulę: umyj, obierz cebulę i przepuść przez maszynę do mięsa.
przygotowane warzywa-są w stanie puree po zmieleniu w maszynce do mięsa-włóż do kotła, dodaj sól, cukier, olej słonecznikowy, wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez pół godziny.
gdy minie 30 minut, dodaj czosnek zmiażdżony w wyciskarce do czosnku, Kontynuuj duszenie przez kolejne 15-20 minut. Następnie musisz wlać ocet, ponownie zagotować całkowitą masę i gotować razem przez kilka minut. Posmakuj kawioru-dostosuj sól i cukier, jeśli chcesz dodać, możesz dodać zmielony czerwony lub czarny pieprz do woli.
jeśli weźmiesz i uderzysz gotowy kawior za pomocą blendera zanurzeniowego, otrzymasz bardzo bujny i delikatny kawior.
podczas gotowania kawioru musisz przygotować pojemnik-dokładnie myję słoiki i wysyłam do kuchenki mikrofalowej w tempie 2 minut na słoik, wlewając trochę wody na dno każdego z nich. Opuszczam pokrywki do wrzącej wody i gotuję przez 5 minut.
napełnij wstępnie wysterylizowane słoiki wrzącym kawiorem z przelewem nad krawędzią-lepiej jest używać małych słoików do przygotowania kawioru, aby kawior można było zjeść raz lub dwa razy po otwarciu.
Zamknij kawior gotowanymi pokrywkami i wyślij "pod futro", aż kawior całkowicie ostygnie. Przechowywać w chłodnym miejscu do roku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal / 100g