Czerwona Fasola w powolnej kuchence

chude danie, które jest dość bogate w białko. Zaletą tego przepisu jest to, że można go modyfikować, uzupełniając go ulubionymi przyprawami i ziołami. Z tego powodu smak zawsze będzie inny. Zrób to!
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 5 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 10 g
64 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Opłucz czerwoną fasolę i namocz w zimnej wodzie przez co najmniej trzy godziny, a jeszcze lepiej przez noc.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podczas moczenia fasola pęcznieje i kurczy się, a nawet może pęknąć skórka. Odcedź zmienioną kolorową wodę i wyślij fasolę do miski multicookera. Wlej 50 mililitrów wody. Wybierz program "Gotowanie", czas gotowania wynosi trzydzieści minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po tym czasie obierz cebulę i posiekaj na ćwiartki. Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Przenieś oba składniki na fasolę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj dojrzały pomidor i pokrój w kostkę. Dodaj do miski wolnowaru. Jeśli woda zdążyła wyparować, dodaj trochę więcej. Jeśli jest wystarczająco dużo wody, nie możesz jej dodać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I na koniec dodaj suszoną natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Możesz dodać świeże chili. Fasola powinna marnieć przez kolejną godzinę w programie & quot;duszenie & quot; lub"duszenie & quot;.

fasolę można wygodnie moczyć wieczorem i gotować rano. Lub możesz namoczyć go rano, aby wieczorem mieć czas na podanie na obiad.
jeśli masz Wolnowar z funkcją szybkowaru (co oznacza, że może gotować pod wysokim ciśnieniem), myślę, że nie ma potrzeby moczenia czerwonej fasoli przez całą noc. Dwie lub trzy godziny wystarczy. Resztę wykona Wolnowar-Szybkowar.
oczywiście do przygotowania takiej fasoli można również użyć świeżych ziół. Jest to nawet preferowane. Ale jeśli nie ma ich pod ręką, to nie ma znaczenia. Z suchymi też będzie smacznie.
możesz uzupełnić to danie przyprawami i przyprawami, takimi jak: koperek, kolendra, bazylia, oregano. Dla smaku możesz dodać ząbek czosnku startego na drobnej tarce i liść laurowy. Ziele angielskie lub kilka pąków takiej przyprawy jak goździki. Możesz nawet wycisnąć sok z ćwiartki cytryny.
dressing w postaci marchwi i cebuli można wstępnie usmażyć na oleju słonecznikowym przed dodaniem do wolnowaru. W ten sposób smak tylko się wzbogaci. Ale w tym przypadku nie zapomnij o wzroście kalorii gotowego dania.
podałam fasolę jako samodzielne danie. Moim zdaniem mięso w połączeniu z nią byłoby trudne do trawienia. W końcu sama w sobie jest magazynem proteiny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Fasola czerwona - 93   kcal/100g

Podobne przepisy