bakłażan z mielonym mięsem i sosem adjika

faszerujemy niebieskie bez przerwy aż do zimy! Wspaniały przepis na przygotowanie pachnącego gorącego dania z nadziewanego niebieskiego z adżiką na świątecznym stole, który z pewnością wszystkim się spodoba i mile zaskoczy swoim smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 35 % 11 g
węglowodany 42 % 13 g
173 kcal
IG: 31 / 0 / 69

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne nadziewane bakłażany, przygotowujemy produkty i niezbędne przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeden bakłażan jest cięty wzdłużnie na dwie części, po usunięciu łodygi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nie wykonujemy przekrojów poprzecznych na każdej połowie bakłażana i kroimy je na kilka małych kawałków.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej przygotowaną mieszankę jednego białka jaja, pół łyżeczki imbiru, pół łyżeczki skrobi i jedną łyżeczkę sosu sojowego na talerz z mięsem mielonym.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj sól z mieszanką papryki do smaku do talerza z mięsem mielonym i mieszaj, aż będzie gładka, odstaw na dziesięć do piętnastu minut, aby nasiąknąć aromatem przypraw.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy tylko mięso mielone zostanie nasycone przyprawami, powoli napełniamy je obficie każdym cięciem w bakłażanie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Okazało się, że \ u200b \ u200bprzyrodne ślimaki-jeże \ u200b \ u200bz bakłażanów wypełnionych mielonym mięsem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ostrożnie panierujemy w mące każdy obficie wypełniony mielonym kawałkiem bakłażana.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż bakłażany na patelni, która została podgrzana z dodatkiem oleju roślinnego i zacznij smażyć w dość wysokiej temperaturze.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Bakłażany smażyć na złoty kolor z każdej strony.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj do patelni domową adżikę, którą równomiernie rozprowadzamy, a następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj bakłażany na małym ogniu przez kolejne dziesięć minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż ugotowane nadziewane bakłażany na talerzu, udekoruj zielenią i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

" jeże " z bakłażana z mielonym mięsem-nadziewane niebieskie. Obraz olejny: domownicy przychodzą z pracy i od progu pytanie: "co pachnie tak pysznie?». Kiedy dowiadują się, że nadziewane bakłażany biegną do kuchni bez rozbierania się, są gotowi jeść je na stojąco i brudnymi rękami. Musisz użyć siły i chronić bakłażany! Ale nie jestem na nich zły, jest tak pyszny, że nawet pięciominutowe oczekiwanie jest niemożliwe. Raczej obejrzyj i zapisz wspaniały przepis na obiad.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina - 263   kcal/100g

Podobne przepisy