skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne nadziewane bakłażany, przygotowujemy produkty i niezbędne przyprawy.
Krok 2:
Jeden bakłażan jest cięty wzdłużnie na dwie części, po usunięciu łodygi.
Krok 3:
Nie wykonujemy przekrojów poprzecznych na każdej połowie bakłażana i kroimy je na kilka małych kawałków.
Krok 4:
Wlej przygotowaną mieszankę jednego białka jaja, pół łyżeczki imbiru, pół łyżeczki skrobi i jedną łyżeczkę sosu sojowego na talerz z mięsem mielonym.
Krok 5:
Dodaj sól z mieszanką papryki do smaku do talerza z mięsem mielonym i mieszaj, aż będzie gładka, odstaw na dziesięć do piętnastu minut, aby nasiąknąć aromatem przypraw.
Krok 6:
Gdy tylko mięso mielone zostanie nasycone przyprawami, powoli napełniamy je obficie każdym cięciem w bakłażanie.
Krok 7:
Okazało się, że \ u200b \ u200bprzyrodne ślimaki-jeże \ u200b \ u200bz bakłażanów wypełnionych mielonym mięsem.
Krok 8:
Ostrożnie panierujemy w mące każdy obficie wypełniony mielonym kawałkiem bakłażana.
Krok 9:
Rozłóż bakłażany na patelni, która została podgrzana z dodatkiem oleju roślinnego i zacznij smażyć w dość wysokiej temperaturze.
Krok 10:
Bakłażany smażyć na złoty kolor z każdej strony.
Krok 11:
Dodaj do patelni domową adżikę, którą równomiernie rozprowadzamy, a następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj bakłażany na małym ogniu przez kolejne dziesięć minut.
Krok 12:
Rozłóż ugotowane nadziewane bakłażany na talerzu, udekoruj zielenią i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
" jeże " z bakłażana z mielonym mięsem-nadziewane niebieskie. Obraz olejny: domownicy przychodzą z pracy i od progu pytanie: "co pachnie tak pysznie?». Kiedy dowiadują się, że nadziewane bakłażany biegną do kuchni bez rozbierania się, są gotowi jeść je na stojąco i brudnymi rękami. Musisz użyć siły i chronić bakłażany! Ale nie jestem na nich zły, jest tak pyszny, że nawet pięciominutowe oczekiwanie jest niemożliwe. Raczej obejrzyj i zapisz wspaniały przepis na obiad.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Mielona wieprzowina - 263 kcal/100g