skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Szybkie i proste danie bez "kłopotów" w kociołku ze świeżo zebranych jesiennych grzybów! W naszym przypadku - pieczarki. Do tego przepisu wybieramy średnie ziemniaki i małe grzyby. Cebulę kroimy w półpierścienie.
Krok 2:
W kotle podgrzewamy olej na maksymalnym ogniu i podajemy ziemniaki, smażymy je w głębokim tłuszczu na złoty kolor, po czym ziemniaki należy wybrać z kotła. Następnie podajemy grzyby i smażymy na złoty kolor, po czym podajemy cebulę, przyprawy i mieszamy.
Krok 3:
Smażyć cebulę z grzybami przez 5 minut na maksymalnym ogniu.
Krok 4:
Przełączamy piec w tryb minimalnego ognia. Podawaj smażone ziemniaki w kotle i wymieszaj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. W tym czasie posiekaj pietruszkę lub koperek. Posyp gotowe danie. Smacznego!!!
ten przepis jest bardzo odpowiedni dla osób, które dopiero zaczynają gotować w żeliwnym kotle. Minimalna ilość składników, wystarczająco szybkie gotowanie nie spowoduje nieprzyjemnych niedogodności. Przygotowanie składników zajmie około dwudziestu minut, nie licząc zbierania grzybów, a gotowanie w kotle zajmie do trzydziestu pięciu minut.
pieczarki, które są prezentowane w przetwarzaniu w tym przepisie wideo, są zbierane w dużych ilościach w centralnej części Ukrainy. Ale teraz takie grzyby są sprzedawane w każdym supermarkecie i po dość niskiej cenie. Grzyb jest cenny dzięki zawartości białek i składników odżywczych dla organizmu. Sam proces zbierania grzybów nie pozostawi emocji każdego miłośnika cichego polowania. A pod koniec udanego polowania to danie będzie bardzo przydatne.
jeśli rozwiniesz wyobraźnię i pragnienie, możesz dodać mięso do kotła według własnego gustu po usmażeniu ziemniaków. Może idealnie pasować do serwowania twojego Dania.
kocioł nie musi być instalowany na piecu przedstawionym w filmie z przepisem. Można go swobodnie wymienić na zainstalowany kocioł na otwartym ogniu.
życzę wszystkim powodzenia w zbieraniu grzybów, a potem dobrego i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g