grzyby z ziemniakami i cebulą w kotle na ognisku

HIT SEZONU. GRZYBY Z ZIEMNIAKAMI W KOTLE NA OGNISKU. Ten przepis jest bardzo odpowiedni dla miłośników sezonowych zbiorów grzybów w pobliżu ich domków letniskowych, a także miłośników pełnego wyjazdu na grzyby z dobrym towarzystwem, grillem, kotłem.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 48 % 10 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Szybkie i proste danie bez "kłopotów" w kociołku ze świeżo zebranych jesiennych grzybów! W naszym przypadku - pieczarki. Do tego przepisu wybieramy średnie ziemniaki i małe grzyby. Cebulę kroimy w półpierścienie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W kotle podgrzewamy olej na maksymalnym ogniu i podajemy ziemniaki, smażymy je w głębokim tłuszczu na złoty kolor, po czym ziemniaki należy wybrać z kotła. Następnie podajemy grzyby i smażymy na złoty kolor, po czym podajemy cebulę, przyprawy i mieszamy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć cebulę z grzybami przez 5 minut na maksymalnym ogniu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przełączamy piec w tryb minimalnego ognia. Podawaj smażone ziemniaki w kotle i wymieszaj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. W tym czasie posiekaj pietruszkę lub koperek. Posyp gotowe danie. Smacznego!!!

ten przepis jest bardzo odpowiedni dla osób, które dopiero zaczynają gotować w żeliwnym kotle. Minimalna ilość składników, wystarczająco szybkie gotowanie nie spowoduje nieprzyjemnych niedogodności. Przygotowanie składników zajmie około dwudziestu minut, nie licząc zbierania grzybów, a gotowanie w kotle zajmie do trzydziestu pięciu minut.
pieczarki, które są prezentowane w przetwarzaniu w tym przepisie wideo, są zbierane w dużych ilościach w centralnej części Ukrainy. Ale teraz takie grzyby są sprzedawane w każdym supermarkecie i po dość niskiej cenie. Grzyb jest cenny dzięki zawartości białek i składników odżywczych dla organizmu. Sam proces zbierania grzybów nie pozostawi emocji każdego miłośnika cichego polowania. A pod koniec udanego polowania to danie będzie bardzo przydatne.
jeśli rozwiniesz wyobraźnię i pragnienie, możesz dodać mięso do kotła według własnego gustu po usmażeniu ziemniaków. Może idealnie pasować do serwowania twojego Dania.
kocioł nie musi być instalowany na piecu przedstawionym w filmie z przepisem. Można go swobodnie wymienić na zainstalowany kocioł na otwartym ogniu.
życzę wszystkim powodzenia w zbieraniu grzybów, a potem dobrego i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy