skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto prosty zestaw potraw, który będzie potrzebny do zrobienia pierogów z warzywami na patelni. Obierz marchewki, czosnek i cebulę. Pokrój paprykę na pół, usuń łodygę z nasionami. Opłucz wszystkie warzywa w czystej wodzie.
Krok 2:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce lub pokrój w cienkie kostki. Pokrój cebulę średniej wielkości, a paprykę w małe kostki lub paski, jak wolisz. Na patelni rozgrzać olej roślinny i oprawić pokrojone warzywa. Mieszając, gotuj na dużym ogniu przez około trzy do pięciu minut.
Krok 3:
Pokrój pomidora w kostkę. Wcześniej możesz usunąć skórę z pomidora. Aby to zrobić, zalej pomidora wrzącą wodą, przytrzymaj przez około minutę, a następnie spuść wodę. W ten sposób skórę można łatwo usunąć. Posiekaj czosnek tak drobno, jak to możliwe, lub możesz przejść przez prasę czosnkową. Dodaj do patelni i gotuj na dużym ogniu przez kolejne trzy minuty. (Pamiętaj, aby od czasu do czasu mieszać).
Krok 4:
Smażone warzywa posolić do smaku. Na tym etapie możesz dodać swoje ulubione przyprawy i przyprawy. Ułóż zamrożone pierogi w jednej warstwie na patelni niezbyt ciasno do siebie(ponieważ pierogi pęcznieją i mogą się sklejać podczas gotowania).
Krok 5:
Zalej wszystko wrzącą wodą, aby woda prawie do samej góry pokryła pierogi. Dodaj liść laurowy. Po ugotowaniu przykryj patelnię szczelnie pokrywką, zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez około dziesięć minut.
Krok 6:
Następnie zdejmij pokrywkę, posyp gotowe pierogi drobno posiekanymi ziołami i pieprzem według uznania. Podawaj na gorąco. Okazało się, że bardzo soczyste i smaczne pierogi z jasnym bogatym sosem.
z przepisu można wykluczyć paprykę, a pod koniec gotowania posypać pierogi startym serem. Jeśli używasz domowych niezamrożonych pierogów, czas gotowania zmniejszy się do 7-8 minut.
możesz użyć dowolnych ziół do podania, pietruszka, koperek lub szczypiorek są dobre.
podawaj pierogi ze śmietaną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g