pierogi z warzywami na patelni

Masz dość zwykłych pierogów? Następnie przygotuj je w nowy sposób! Kiedy nie ma czasu na gotowanie, na ratunek przyjdzie przepis na pierogi z warzywami! Przygotowanie jest bardzo szybkie i proste. Nawet mężczyzna może łatwo ugotować takie danie.
PerłaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 30 grudnia-5 stycznia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 33 % 13 g
węglowodany 58 % 23 g
227 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto prosty zestaw potraw, który będzie potrzebny do zrobienia pierogów z warzywami na patelni. Obierz marchewki, czosnek i cebulę. Pokrój paprykę na pół, usuń łodygę z nasionami. Opłucz wszystkie warzywa w czystej wodzie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj marchewki na grubej tarce lub pokrój w cienkie kostki. Pokrój cebulę średniej wielkości, a paprykę w małe kostki lub paski, jak wolisz. Na patelni rozgrzać olej roślinny i oprawić pokrojone warzywa. Mieszając, gotuj na dużym ogniu przez około trzy do pięciu minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pomidora w kostkę. Wcześniej możesz usunąć skórę z pomidora. Aby to zrobić, zalej pomidora wrzącą wodą, przytrzymaj przez około minutę, a następnie spuść wodę. W ten sposób skórę można łatwo usunąć. Posiekaj czosnek tak drobno, jak to możliwe, lub możesz przejść przez prasę czosnkową. Dodaj do patelni i gotuj na dużym ogniu przez kolejne trzy minuty. (Pamiętaj, aby od czasu do czasu mieszać).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażone warzywa posolić do smaku. Na tym etapie możesz dodać swoje ulubione przyprawy i przyprawy. Ułóż zamrożone pierogi w jednej warstwie na patelni niezbyt ciasno do siebie(ponieważ pierogi pęcznieją i mogą się sklejać podczas gotowania).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zalej wszystko wrzącą wodą, aby woda prawie do samej góry pokryła pierogi. Dodaj liść laurowy. Po ugotowaniu przykryj patelnię szczelnie pokrywką, zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez około dziesięć minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie zdejmij pokrywkę, posyp gotowe pierogi drobno posiekanymi ziołami i pieprzem według uznania. Podawaj na gorąco. Okazało się, że bardzo soczyste i smaczne pierogi z jasnym bogatym sosem.

z przepisu można wykluczyć paprykę, a pod koniec gotowania posypać pierogi startym serem. Jeśli używasz domowych niezamrożonych pierogów, czas gotowania zmniejszy się do 7-8 minut.

możesz użyć dowolnych ziół do podania, pietruszka, koperek lub szczypiorek są dobre.

podawaj pierogi ze śmietaną.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Pierogi - 255   kcal/100g

Podobne przepisy