skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj proste produkty. Liczba pomidorów, cebuli i marchwi zależy od ciebie - ale uwierz mi, nie będą zbyteczne. Moja cebula jest mała, więc cały talerz.
Krok 2:
Najpierw oczyść i pokrój rybę. Jeśli masz świeżo mrożoną makrelę, pozwól jej rozmrozić przez noc w lodówce. Odetnij głowę i ogon, pokrój brzuch wzdłuż i wyjmij wszystkie wnętrzności. Dobrze spłucz wodą, aby nie pozostały czarne filmy. Osusz rybę ręcznikami papierowymi.
Krok 3:
Pokroić na porcje. Mam 4 kawałki z jednej ryby. Mam tylko 2 kawałki makreli, wyszło 8 porcji.
Krok 4:
Teraz zajmijmy się łukiem. Pokrój w cienkie półpierścienie. Ilość cebuli zależy od ciebie, ale nie będzie zbyteczna.
Krok 5:
Obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce. Ilość jest również dla Twojego gustu.
Krok 6:
Umyj pomidory, Przytnij ogony i pokrój w drobną kostkę.
Krok 7:
Teraz składamy naczynie do gotowania. Połowę objętości cebuli i marchwi wkładamy do miski multicookera. Sól i pieprz do smaku i wymieszaj wszystko łyżką i rączką.
Krok 8:
Następnie dodaj połowę objętości pokrojonych pomidorów do warzyw.
Krok 9:
Następnie kładziemy kawałki makreli na naszej poduszce warzywnej. 2 pokrojone makrele dobrze mieszczą się w jednym rzędzie w powolnej kuchence. Sól i pieprz do smaku.
Krok 10:
Na wierzchu ryby układamy również cebulę, marchewkę i pomidory. Nie zapomnij o przyprawach (soli i pieprzu). Kładziemy liść laurowy na wierzchu i to wszystko. Do tego dania nie dodajemy wody ani oleju - makrela jest gotowana we własnym i w soku warzywnym. Dlatego to danie można słusznie uznać za superdietyczne! Wkładamy miskę do multicookera, zamykamy pokrywką, ustawiamy program & quot; duszenie" na 1 godzinę.
Krok 11:
Kiedy Multicooker & quot;piszczy & quot; i informuje, że program się skończył, otwieramy pokrywkę, wyjmujemy liść laurowy, nie potrzebujemy go już, i delikatnie szpatułką, jakby "naciskamy & quot; rybę do warzyw, aby jeszcze lepiej tam utonęła, zamykamy pokrywkę i ustawiamy naczynie na 15 minut w trybie & quot; ogrzewanie & quot;
Krok 12:
Więc nasza pachnąca pyszna makrela jest gotowa! Podawaj na poduszce warzywnej. Warzywa będą miękkie i bardzo smaczne!
Krok 13:
Ryba jest pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podczas serwowania posyp świeżymi ziołami.
Krok 14:
Gotuj dla zdrowia i smacznego!
gotujemy ryby absolutnie bez oleju, a nawet bez wody! Dlatego to danie można bezpiecznie włączyć do diety osób na diecie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g