skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Wybieramy świeże mięso jagnięce i przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania potrawy.
Krok 2:

Mięso jagnięce nie jest krojone na małe kawałki.
Krok 3:

Rozłóż mięso na patelni, która została podgrzana na dużym ogniu z olejem roślinnym, równomiernie rozprowadzając szpatułką.
Krok 4:

Posiekaj paprykę i cebulę.
Krok 5:

Dodaj pokrojone warzywa na patelnię do mięsa.
Krok 6:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut na średnim ogniu.
Krok 7:

Dodaj jedną łyżeczkę chmielu-suneli, kurkumę i sól do smaku na patelnię do mięsa z warzywami.
Krok 8:

Wlej 300 mililitrów wody na patelnię i zamknij pokrywkę, nadal gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut na małym ogniu.
Krok 9:

Dodaj 0,33 łyżeczki czerwonej papryki i czarnego pieprzu do smaku na patelnię. Po wyłączeniu kuchenki zamykamy patelnię pokrywką i odstawiamy naczynie na kilka minut.
Krok 10:

Rozłóż fasolę na talerzu, dodaj jagnięcinę z warzywami i udekoruj przygotowane danie natką pietruszki. Smacznego dla wszystkich!
dzisiaj myślałem, co można zrobić na obiad? Przyszedł jeden świetny pomysł, że możesz ugotować mięso jagnięce, które miałem w lodówce! Kiedy zrobiłem to danie, cała moja rodzina była po prostu zachwycona, ponieważ danie jest po prostu przygotowane i okazało się bardzo smaczne!
jagnięcina-mięso Baranów i owiec przygotowywane do spożycia w postaci smażonej, gotowanej, gotowanej na parze, wędzonej, suszonej i solonej. Mięso jagnięce jest również wykorzystywane do przygotowania szerokiej gamy potraw, w tym zup - shurpa i bozbash oraz drugich dań — beshbarmak, pilaw, szaszłyk, manty, kiełbasy, kiełbaski, kuurdak, foricol i wiele innych potraw.
papryka jest nazywana tylko w Rosji lub na terenach byłego ZSRR ludność rosyjskojęzyczna, ponieważ wcześniej Bułgaria była głównym dostawcą papryki, stąd pochodzi popularna nazwa papryki. Kolor papryki ma głównie walory estetyczne i jest potrzebny do różnorodności sygnalizacji świetlnej.
Jedzenie fasoli jest koniecznością, ponieważ jest to jeden z najbardziej zrównoważonych pokarmów roślinnych. Fasola jest po prostu magazynem różnych witamin i pierwiastków śladowych, jest pożywna, dość dietetyczna i przynosi ogromne korzyści ludzkiemu ciału.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g


