jagnięcina z fasolą i papryką

drugie danie o delikatnym smaku i aromacie! Pyszne danie z mięsem jagnięcym i warzywami na obiad dla całej rodziny, które jest przygotowywane po prostu i okazuje się bardzo smaczne!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 9 g
tłuszcze 56 % 14 g
węglowodany 8 % 2 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wybieramy świeże mięso jagnięce i przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania potrawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mięso jagnięce nie jest krojone na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż mięso na patelni, która została podgrzana na dużym ogniu z olejem roślinnym, równomiernie rozprowadzając szpatułką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj paprykę i cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj pokrojone warzywa na patelnię do mięsa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut na średnim ogniu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj jedną łyżeczkę chmielu-suneli, kurkumę i sól do smaku na patelnię do mięsa z warzywami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej 300 mililitrów wody na patelnię i zamknij pokrywkę, nadal gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut na małym ogniu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj 0,33 łyżeczki czerwonej papryki i czarnego pieprzu do smaku na patelnię. Po wyłączeniu kuchenki zamykamy patelnię pokrywką i odstawiamy naczynie na kilka minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż fasolę na talerzu, dodaj jagnięcinę z warzywami i udekoruj przygotowane danie natką pietruszki. Smacznego dla wszystkich!

dzisiaj myślałem, co można zrobić na obiad? Przyszedł jeden świetny pomysł, że możesz ugotować mięso jagnięce, które miałem w lodówce! Kiedy zrobiłem to danie, cała moja rodzina była po prostu zachwycona, ponieważ danie jest po prostu przygotowane i okazało się bardzo smaczne!
jagnięcina-mięso Baranów i owiec przygotowywane do spożycia w postaci smażonej, gotowanej, gotowanej na parze, wędzonej, suszonej i solonej. Mięso jagnięce jest również wykorzystywane do przygotowania szerokiej gamy potraw, w tym zup - shurpa i bozbash oraz drugich dań — beshbarmak, pilaw, szaszłyk, manty, kiełbasy, kiełbaski, kuurdak, foricol i wiele innych potraw.
papryka jest nazywana tylko w Rosji lub na terenach byłego ZSRR ludność rosyjskojęzyczna, ponieważ wcześniej Bułgaria była głównym dostawcą papryki, stąd pochodzi popularna nazwa papryki. Kolor papryki ma głównie walory estetyczne i jest potrzebny do różnorodności sygnalizacji świetlnej.
Jedzenie fasoli jest koniecznością, ponieważ jest to jeden z najbardziej zrównoważonych pokarmów roślinnych. Fasola jest po prostu magazynem różnych witamin i pierwiastków śladowych, jest pożywna, dość dietetyczna i przynosi ogromne korzyści ludzkiemu ciału.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy