skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowałem niezbędne produkty.Dobrze spłucz jęczmień perłowy, zalej zimną wodą i pozostaw na kilka godzin lub na noc w wodzie, aby puchła. Ponownie dobrze spłucz wodę.
Krok 2:
Pokrój marchewki w paski.
Krok 3:
Zetrzyj korzeń selera na grubej tarce.
Krok 4:
Oczyść grzyby z górnej folii i pokrój w kostkę.
Krok 5:
Pokrój cebulę w średnią kostkę.
Krok 6:
Wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż marchewkę, cebulę i jęczmień perłowy, dopraw solą i pieprzem.
Krok 7:
Następnie kładę korzeń selera, grzyby i paprykę, doprawiam przyprawami, dodaję liść laurowy i suszone zioła.
Krok 8:
Wszystko wlewam bulionem z kurczaka.Płyn powinien pokrywać warzywa i zboża o 1,5-2 centymetry.
Krok 9:
Wkładam miskę do multicookera, wybieram program "kasza gryczana" i włączam do gotowania.
Krok 10:
Doprawiam gotową owsiankę świeżymi ziołami, wkładam do talerzy i podaję do stołu.
taki dodatek nadaje się zarówno do ryb, jak i mięsa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g