skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko ugotować buraki? Przygotuj małe rośliny okopowe. Jakkolwiek chcesz, ale pięć małych buraków będzie gotowych szybciej niż jeden ogromny burak odmiany "Giantella". Dlatego duże warzywa najlepiej zostawić w sklepie. Dokładnie umyj buraki pod bieżącą wodą. Nie odcinaj jeszcze końcówek po obu stronach. Przygotuj rękaw do pieczenia i kilka specjalnych zacisków, jeśli są w zestawie.
Krok 2:
Użyj noża, aby nakłuć buraki dookoła w kilku miejscach. Jest to konieczne, aby przyspieszyć jego gotowanie.
Krok 3:
Zapakuj buraki do torby i zaciśnij końce po obu stronach za pomocą zacisków. Jeśli nie ma ich w zestawie, po prostu zawiąż węzły mocniej. W górnej części torby wykonaj kilka otworów przelotowych bez dotykania dolnej części torby. Jeśli nie zostanie to zrobione, pakiet może następnie pęknąć z ogłuszającą bawełną z dużej ilości pary w środku.
Krok 4:
Umieść torbę bezpośrednio na szklanej tacy kuchenki mikrofalowej i gotuj przez dwie minuty przy mocy 800 watów.
Krok 5:
Następnie zrób sobie przerwę od gotowania na około minutę, aby piekarnik trochę ostygł. Następnie ponownie włącz piekarnik na dwie minuty. I znowu zrób sobie przerwę na kilka minut.
Krok 6:
Możesz zrozumieć, czy buraki są gotowe, czy nie, przekłuwając je nożem. Gotowe warzywo powinno łatwo się zsuwać. Gotowałem Moje przez około 8 minut, ale czas gotowania może się znacznie różnić w zależności od wielkości i liczby warzyw korzeniowych.
Krok 7:
Gdy buraki są gotowe, przenieś je na ruszt i pokrój torebkę nożem. Delikatnie: opakowanie jest pełne gorącej pary, nie poparz rąk. Buraki całkowicie ostudzić, po czym są gotowe do czyszczenia i dalszej pracy.
buraki gotowane w ten sposób są całkowicie nie do odróżnienia od buraków gotowanych w wodzie. Ten sam smak, ta sama struktura. Możesz podawać go po prostu jako dodatek i przygotować z nim sałatkę.
smacznego!
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą stroną gąbki do naczyń pod bieżącą wodą.
pamiętaj, że kuchenki mikrofalowe nie działają w ten sam sposób. Czas gotowania i zalecana moc mogą różnić się od podanych w przepisie. Przeczytaj instrukcje dotyczące urządzenia i weź pod uwagę specyfikę swojego sprzętu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g