gorąca przekąska warzywna
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zdjęcie wszystkich składników.
Krok 2:
Wszystkie składniki są krojone w dowolny kształt, bardziej lubię, gdy wszystko jest w paski, cienkie, wtedy lepiej się dusi.Składa się w rondel (jeśli duże porcje, to w pojemniku do gaszenia, aby wygodnie przeszkadzać). Wszystkie warzywa układam w jednym czasie i wkładam na 40-45 minut. do duszenia.
Krok 3:
5 minut przed końcem duszenia dodaję olej rydzykowy. Zawsze biorę ryż, ponieważ nadaje potrawie niezwykły smak i przypomina mi dzieciństwo. Wolę Południe Rosji-podoba mi się jakość.
Krok 4:
Jeśli gotujesz do przechowywania w zimie, to pod koniec duszenia dodaj 1 łyżeczkę.ocet na 5 litrów. sól i pieprz do smaku. Zwiń na gorąco. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g