gorąca przekąska warzywna

robię to danie prawie każdej jesieni. W razie potrzeby możesz wykonać skręty na zimę i przechowywać w chłodnym miejscu. Okazuje się bardzo smaczny. O samym przepisie.
SenayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 82 % 9 g
56 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zdjęcie wszystkich składników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wszystkie składniki są krojone w dowolny kształt, bardziej lubię, gdy wszystko jest w paski, cienkie, wtedy lepiej się dusi.Składa się w rondel (jeśli duże porcje, to w pojemniku do gaszenia, aby wygodnie przeszkadzać). Wszystkie warzywa układam w jednym czasie i wkładam na 40-45 minut. do duszenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    5 minut przed końcem duszenia dodaję olej rydzykowy. Zawsze biorę ryż, ponieważ nadaje potrawie niezwykły smak i przypomina mi dzieciństwo. Wolę Południe Rosji-podoba mi się jakość.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jeśli gotujesz do przechowywania w zimie, to pod koniec duszenia dodaj 1 łyżeczkę.ocet na 5 litrów. sól i pieprz do smaku. Zwiń na gorąco. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy