skład / składniki
metoda gotowania
1. Podgrzej kocioł z olejem roślinnym. Ogień podczas gotowania bigusa powinien być silny.
2. Włóż mięso do gorącego oleju, dobrze usmaż - na złoty kolor. Nie zapomnij ciągle przeszkadzać.
3. Dodaj wędzone mięso, smaż, mieszając, 5 minut.
4. Połóż cebulę pokrojoną w półpierścienie, smaż wszystko razem przez 3-4 minuty.
5. Teraz dodaj grubo startą marchewkę. Jeśli czujesz, że jest sucho, dodaj trochę wody.
6. Włóż sól, czarny pieprz, kolendrę, rozmaryn. Wymieszać.
7. Dodaj koncentrat pomidorowy.
8. Napełnij zawartość kotła wodą. Ponownie wymieszaj.
9. Przykryj kocioł pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
10. Posiekaj kapustę i włóż do kotła, a następnie dodaj kiszoną kapustę.
11. Pozostaje położyć liście laurowe. Przykryj kocioł pokrywką, gotuj wszystko przez około 1 godzinę i 20 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kuropatwa - 254 kcal/100g
- Cietrzew - 254 kcal/100g
- Dziczyzna - 200 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g