Bigus w kotle z wędzonkami na ognisku

wszyscy sąsiedzi uciekną na smak jedzenia! Bardzo smaczny Bigus w kotle! Wydaje mi się, że takiego dania jak Bigus nie można ugotować bez smaku, bez względu na przepis. Szczególnie moja rodzina i ja uwielbiamy to danie, gdy jest gotowane w kotle. Możesz być w domu na kuchence, ale w kotle i na łonie natury jest to coś wyjątkowego. Nieporównywalny smak i aromat, bardzo satysfakcjonujące danie. Spróbuj!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 10 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 19 % 4 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

1. Podgrzej kocioł z olejem roślinnym. Ogień podczas gotowania bigusa powinien być silny.
2. Włóż mięso do gorącego oleju, dobrze usmaż - na złoty kolor. Nie zapomnij ciągle przeszkadzać.
3. Dodaj wędzone mięso, smaż, mieszając, 5 minut.
4. Połóż cebulę pokrojoną w półpierścienie, smaż wszystko razem przez 3-4 minuty.
5. Teraz dodaj grubo startą marchewkę. Jeśli czujesz, że jest sucho, dodaj trochę wody.
6. Włóż sól, czarny pieprz, kolendrę, rozmaryn. Wymieszać.
7. Dodaj koncentrat pomidorowy.
8. Napełnij zawartość kotła wodą. Ponownie wymieszaj.
9. Przykryj kocioł pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
10. Posiekaj kapustę i włóż do kotła, a następnie dodaj kiszoną kapustę.
11. Pozostaje położyć liście laurowe. Przykryj kocioł pokrywką, gotuj wszystko przez około 1 godzinę i 20 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Kuropatwa - 254   kcal/100g
  • Cietrzew - 254   kcal/100g
  • Dziczyzna - 200   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Boczek wieprzowy - 155   kcal/100g

Podobne przepisy