skład / składniki
gotowanie krok po kroku
będziesz potrzebować polędwicy mięsnej, wieprzowiny lub wołowiny – wszystko jedno. Usuń folie i pokrój mięso w poprzek włókien na kawałki. Grubość każdego kawałka wynosi około 2 cm, ubij mięso specjalnym młotkiem, a już ubite pokrój w paski o długości 3-4 cm, pieprz, sól i smaż na dobrze rozgrzanej patelni z tłuszczem. Nie rozgotuj.
posiekaj cebulę i grzyby (pieczarki są w porządku). Dodaj zmielone potrawy do mięsa, posyp wszystko mąką pszenną i smaż przez kilka minut. Teraz napełnij wszystko kwaśną śmietaną i przecierem pomidorowym. Aby puree, oparz pomidory wrzącą wodą, usuń skórkę i przetrzyj przez sito. Gotuj naczynie przez 5 minut.
włóż do porcjowanych talerzy i udekoruj natką pietruszki.
a teraz możesz iść do salonu kosmetycznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g