Stroganow wołowy z pieczarkami i wołowiną

obfite danie, smaczne i kochane przez wielu mężczyzn! Stroganow wołowy z kwaśną śmietaną-przepis nie różni się zbytnio od innych odmian potraw, które wykorzystują inne rodzaje mięsa. Ale dla niektórych różnica może być duża, jak dla mnie na przykład. Zawsze wolę wołowinę od wieprzowiny lub jagnięciny, więc wypchałem rękę w gotowaniu tego rodzaju dania. Stroganow to przepis, który bardzo mi się podobał.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 8 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 6 % 1 g
103 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

wołowina to moje ulubione mięso,a jej ulubionym jedzeniem jest Stroganow wołowy. Opowiadam o kulinarnym przepisie na przygotowanie dania o niesamowitym smaku, które można przygotować zarówno w zwykłe niedzielne popołudnie dla rodziny, jak i na wakacje dla gości. Na początek myjemy wołowinę, kroimy w poprzek na kawałki o grubości około 1 cm. Teraz dobrze ubij mięso i pokrój w paski o długości około 5 cm. Następnie obierz cebulę i drobno posiekaj. Bierzemy grzyby, myjemy je i odcinamy nogi. Teraz podgrzej patelnię, wlej olej i usmaż w niej cebulę. Następnie dodaj pieczarki i zwiększ ogień, Posol masę do smaku, wymieszaj. Gdy grzyby są smażone, zmniejsz płomień do minimum. Następnie dodaj śmietanę, a po kilku minutach musztardę. Po kolejnych 1-2 minutach sos mięsny jest gotowy. Teraz gotujemy wołowinę. Aby to zrobić, rozgrzej olej na patelni, umieść tam mięso i smaż przez około 5-7 minut. Sól i pieprz mięso do smaku. Teraz przenosimy półgotowaną wołowinę na patelnię z gotową, przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy Stroganow wołowy z piekarnika, układamy na naczyniu. Wraz z nim możesz podać ziemniaki puree lub ryż jako przystawkę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g

Podobne przepisy